Пушара други на Отвореном првенству Боке у шаху

У организацији Шаховског савеза Црне Горе у Тивту је одржано Отворено првенство Боке у шаху за младе. На турниру је учествовало 115 младих шахиста и шахисткиња. Играно је седам кола по швајцарском систем убрзаном систему у категоријама од 10, 14 и 18 година.

Турнир се играо у седам кола са темпом игре од 10 минута за партију, уз бонификацију од пет секунди за сваки одиграни потез почев од првог. На овом такмичењу учествали и млади шахисти из Шаховског клуба Херцег Нови -Михаило Пушара,Тодор Бјелица, Антонија Радовић и Јана Ивовић.

У конкурецији до 18 година друго мјесто са 5 поена освојио је Михаило Пушара, у конкуренцији до 14 година Тодор Бјелица са 3,5 поена заузео је 24. мјесто. У истој конкуренцији Јана Ивовић са 3 поена пласирала се на 28., док се Антонија Радовић са 2 поена нашла на 38. мјесту.

На основу резултата у претходној години у Шаховском савезу потписана су 23 уговора  о стимпендирању младих шахиста. На списку за једногодишњу стипендију је и Михаило Пушара, најбољи млади шахиста из ШК „Херцег Нови“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here