Публика одушевљена наступом композитора и пијанисте Антона Батагова  

Руски композитор и пијаниста је наступио са репертоаром Изабрана писма Сергеја Рахмањинова. Публика је заиста уживала у једноипочасовном музичком спектаклу савремене класичне музике.

Након концерта умјетник је за РТХН подијелио утиске вечери, на којој је преовладавала достојанствена атмосфера и дух класичне музике разлијегаo се Двораном Парк.  

– Заиста ми је свиђела атмосфера у Дворани, јер је као и увијек ријеч о интеракцији. То је двосмјерна комуникација. Заиста ми се допала атмосфера, није је ријеч само о тишини, већ се публика концертисала само на музику. Осјећао сам то током цијелог концерта. Заиста ми је то значило.  Да ли је публика у Херцег Новом чула праву поруку ваше музике?

Сигуран сам да јесте. Знате људи често долазе на концерт због забаве. Овдје то није био случај, жељели су да чују поруку, и чули су је.

Веома занимљив наступ, свирали сте у мраку?

-Увијек тако наступам, једноставно људи се данас превише концентришу на визуелни дио. Музичари данас углавном снимају видеа, када је ријеч о концертима, али то није случај са концертима класицне музике.  Увијек зелим да умањим тај визуелни дио и да је у фокусу само музика. Довољна  је само музика, јер говори све. Искључивањем свијетла у сали, и паљењем само малих на клавиру, моја порука је да смо ту да слушамо. Ништа не би смјело да нас омета у томе.

Рекли сте ми да ћете у ХН остати сигурно наредних годину дана. Да ли то значи да планирате и још неки концерт за херцегновску публику?

Надам се да хоћу. Наравно са другачијим репертоаром. На примјер у Москви никада нисам два пута наступио са истим репертоаром. Такође, и за публику је интересантно да чују нешто што до тада нису чули. Волио бих да свирам поново овдје и надам се да је ово само почетак.

Да ли сте у међувремену  обишли Херцег Нови?

Знате живим у близини манастира Савина. Ријеч је о мјесту које одише изузетно јаком духовношћу. Заиста ми се допада, уочио је Батагов.    

Програм пратио и са умјетником разговарао Војислав Брајовић.  

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here