Цицибан Виктор Јанчић, други у вишебоју у Бару 

У организацији Атлетског Савеза Црне Горе јуче је у Бару одржано Првенство Црне Горе у вишебоју. На овом такмичењу учествовао је десетогодишњи Виктор Јанчић   из Херцег Новог који је од 2021 године члан АK „Сања“(Бар) у тробоју за цицибане за 2012 годиште и у генералном поретку заузео друго мјесто.

Јанчић се такмичио у дициплинама 60 м (8.95), скок удаљ из зоне (4.03) и бацању кугле (6.09м). Оборио је своје личне рекорде и потврио свој велики таленат за краљицу спорта такмичећи се са годину дана старијим ривалима. Сви досадашњи резултати које постиже овај млади такмичар су одраз талента и љубави за атлетиком. Чињеница  да за овај спорт у Херцег Новом не постоје никакви услови за рад – разлог је више да је општини потребан атлетски клуб.

 Можда је тренутак да Милутин Говедарица код којег је почео Јанчић да тренира да са својим сарадницима уз помоћ надлежних у општини почну стварати услове за формирање атлетског клуба у нашој средини.

Резултати Виктора Јанчића, Жељка Дабовића и других такмичара у дресу других клубова треба да обнове рада некадашњег АK Херцег Нови, који је својевремено основао и водио Миладин Милосављевић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here