Првог дана на УЦГ 1 883 пријављених, данас завршава пријава

Фото: Универзитет Црне Горе

Првог дана уписа у прву годину основних студија за студијску пријавило се 1 883  кандидата, од чега 1 765 електронским путем, а 118 лично, предајом документације студентској служби. Конкурсом су предвиђена 3 186 мјеста. Кандидати се могу пријављивати и данас до 16.00 сати, а уколико се пријава подноси непосредно организационој јединици, у оквиру радног времена студентских служби.

Тестови из два предмета од значаја за наставак образовања за кандидате који нијесу имали екстерни матурски односно стручни испит полажу се 1. јула године. Распоред термина полагања предмета биће истакнути на интернет страницама организационих јединица. Пријемни испити за факултете и академије који их организују, а који су додатни услови за упис, полажу се од 2. до 3. јула.

Пријемни испити се организују за упис на студијске програме: Медицина, Стоматологија, Архитектура, Психологија, Физичка култура и здрави стилови живота, као и на стручно-умјетничке студијске програме.

Упис кандидата и издавање увјерења извршиће се закључно са 6. јулом према распореду организационих јединица.

Подсјећамо,  да је унапријеђен и поступак електронског потписивања уговора о студирању на Универзитету Црне Горе као посљедњег корака електронског уписа на Универзитет Црне Горе. Услуга електронског потписивања Уговора о студирању развијена је прошле године у оквиру пројекта „Е-услуге као одговор на Цовид-19“, који финансира Европска унија, а спроводи УНДП у партнерству са Министарством просвјете и Министарством јавне управе. Циљ пројекта је подстицање младих на коришћење дигиталних сервиса у интеракцији са институцијама, без чекања у редовима и прикупљања докумената.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here