Први солистички концерт Андријана Дабовић одржала у родном граду

Ученица прве генерације виолончела у херцегновској Музичкој школи Новљанка Андријана Дабовић одржала је синоћ у Павиљону Градске музике први солистички концерт. Специјални гости били су професори Музичке школе Босиљка Кулишић и гитариста Николас Морета.

На репертоару су биле композиције Баха, Хајдна, Славенског, Албинонија. Ријеч је о првом у низу концерата ове младе умјетнице.

-Није ми на почетку била жеља да  свирам виолончело, али ми је било предложено и сада ми је баш драго. Нисам имала термен, наступала сам пред мојој публиком и баш ми је драго што су сви људи који ме воле и које ја волим овдје, казала је Дабовић.

Професор Небојша Јанковић, који Андријани предаје у Београду, истиче да класична музика додирује најдубље душу и како додаје код Андријане је осјетио ту емоцију када је први пут чуо.

-Она постаје млада умјетница и пред њом је свјетла будућност и само треба тако да настави. Вечерас смо конципирали програм од барока до романтизма и Андријана је успјела све то сјајно да припреми, казао је

Андријана је била и мажоретка и Градска музика је поносно шта одржава концерт у Павиљону казала је предсједница Валентина Кулиновић.

Андријана Дабовић рођена је 2004.године у Херцег новом. Основну музичку школу завршила у Херцег Новом, а средњу музичку школу Васа Павић у Подгорици.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here