Прва званична побједа селектора Крунића

Foto: odbojka.me

Женска одбојкашка репрезентација Црне Горе, коју као селектор предводи Милорад Крунић тренер ЖОК „Херцег Нови”, побиједила је јуче у Пљевљима селекцију Исланда 3:0 (25:7, 25:18, 25:17), у утакмици другог кола „Б” групе квалификација за Европско првенство.

Дјевојке селектора Крунића контролисале су дешавања на паркету од првог до последњег минута. Расположене за игру у нападу, биле су Катарина Будрак са 13, капитен ЖОК „Херцег Нови” Тања Бокан и Дијана Вуковић са по 11, односно Симона Петрановић са 10 освојених поена.

Селекција Црне Горе послије ове побједе остала је у игри за пласман на прво велико такмичење у историји, али је у наставку квалификација очекује тежак посао на путу ка освајању једног од два мјеста, која воде на Европско првенство.

Селектор Крунић је казао да је у утакмици показана снага дјевојака.

-Играли смо како смо се договорили и била је сасвим друга прича од оне недељне против Финске. Велика је штета што утакмица са Исландом није отворила квалификације, али и даље имамо шансе. Потребно је постићи мало чудо и побједити Финску и Исланд у гостима. Не путујемо у Чешку  туристички  и борићемо се у суботу  и надам се, изненадити фаворите, рекао је после прве побједе у квалификационој групи селектор Милорад Крунић.

Наредни сусрет је већ у суботу са Чешком у гостима, која је најбоља селекција у групи, затим слиједе гостовања Финској и репрезентацији Исланда, па реванш са Чесима у Црној Гори.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here