Добра посјета у Новом, регистровано преко 25.000 туриста

На подручју Општини Херцег Нови борави 25.181 гост, што је за 6% више од укупног броја пријављених гостију на исти дан у 2021.години.

Доминантни су страни гости којих је регистровано 24 089, а домаћих 1 092. Повећање броја гостију у односу на прошлу годину потврђује да је сезона у пуном јеку и да је поприлично успјешна као и предсезона, казао је за РТХН Милош Ковачевић из ТО ХН.
-У хотелима борави 6 604 госта. Биљежимо 13 % више гостију у хотелском смјештају. Претежно су у хотелима гости из Западне Европе и та бројка нас радује.

У приватном смјештају је 18.510 туриста, казао је Ковачевић.

Када је ријеч о индивидуалном смјештају доминаттни су гости из региона Србије око 47 %, Босне и Херцеговине 26, затим Русије 7% , Њемачке 2% , као и Велике Британије, Француске, Мађарске.

Претходних година се након 20. августа значајно примјећивао пад у броју туриста, што није случај сада. Како објашњава Ковачевић томе су допринијели Филмски фестивал који је у току и завршени Хајп. Филмски фестивал траје још неколико дана и очекујемо да и наредне седмице наставимо исти тренд посјете.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here