Протест родитеља испред ОШ „Дашо Павичић“

Родитељи дјеце која похађају школу у подручном одјељењу ОШ „Дашо Павичић“ у Игалу, организовали су данас протест испред матичне школе на Топлој због, како су навели, сазнања да директорица неће да потпише продужење уговора с Институтом Игало, те предлаже да дјеца пређу у школу у Суторини. Из управе школе су за РТХН рекли да та одлука није потврђена, већ само разматрана, јер просторије у Игалу нису безбједне.

Jедан од родитеља Миодраг Николић је казао да су се окупили јер сматрају да до изградње нове школе, дјеца треба да похађају школу на Топлој или негдје ближе.

-Знамо да није одрживо да дјеца буду у подручном одјељењу у Институту, међутим не може се једнострано одлучити да пређу у Суторину. Треба дјецу возити, будити раније. Ако се не нађе неко друго рјешење планирамо радикалнији потез, вјероватно блокаду саобраћајнице на Шиштету послије празника, казао је Николић.

Директорица ОШ „Дашо Павичић“ Татјана Крстајић за РТХН каже да нема говора о одлуци о преласку у школу у Суторини, већ је то споменуто искључиво као могуће прелазно рјешење, док се не изгради школа у Игалу. 

-Пројекат изградње школе је ушао у државни буџет, према томе нисмо на почетку. Просторије Института које користе ученици подручног одјељења нису у ингеренцији школе, односно система Министарства просвјете, већ се налазе у склопу Института. У том смислу, могу да подржим, ако треба неки дио да се реновира или поправи, али то зависи од Министарства, односно Института. Школа Дашо Павичић и ја као директорица нисмо права адреса за протесте, сматра Крстајић.

Просторије Института које користе дјеца подручног одјељења у Игалу, на првом мјесту нису безбједне, а то је сматра Крстајић, у овом тренутку, најважније.

-Сигурност дјеце нам је на првом мјесту. Постоји вишедеценијски проблем са кровом који прокишњава и нисам први руководилац који треба да ријеши тај проблем. Дакле, просторије у којим дјеца тренутно похађају наставу нису сигурне, те смо због тога дошли до могућег прелазног рјешења, а то је школа у Суторини. Не знам зашто би то био толики проблем, објашњава Крстајић.

Матична школа на Топлој је пребукирана, организован је рад у двије и међусмјени. Све учионице су заузете, па чак и библиотека. Што се тиче превоза дјеце до школе у Суторини, предузеће Блу лајн је изразило спремност да помогне, ако до тог прелазног рјешења дође.

2 COMMENTS

  1. Navikla gospoda da dijecu uvedu kolima u skolu!! Koliko ranije to dijete treba ranije da ustane? da bi krenulo u Sutorinu?Pravite li od dijece ne produktivne clanove ovog drustva??

  2. Zasto se ne obezbijedi prevoz djece sa Poda koja idu u skolu na Toplu i na Savinu? Naravno u sklopu besplatnog prevoza skolskog autobusa? Ako vec obezbjedjujete prevoz od Igala do Sutorine,mogli bi pokriti cijelu opstinu sto se tice skolskog prevoza u suprotnom ovako nesto ne bi bilo fer prema ostaloj djeci koja nemaju prevoz i idu u skolu i to malo dalje nego sto je Igalo Sutorina.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here