Прослава матуре ОШ „Милан Вуковић“

Полуматуранти Основне школе „Милан Вуковић“ прославом матуре на најдивнији начин заокружили су своје деветогодишње школовање и ставили тачку на једно од најважнијих поглавља у животу.

Заједно са разредним старјешинама и директорицом ове школске установе 93 матураната из четири одјељења, на тераси Градске кафане уживали су у организованом програму специјално уприличеним за њих. На почетку, како и доликује, дивној и веома успјешној генерацији од које се растају обратила се директорица школе, Маре Вујиновић.

-Не мора значити да је ово растанак и да се нећемо срести у неким другим улогама у животу.  Сматрам да хоћемо и да сте једна генерација на коју ћемо бити заиста поносни не само због резултата које сте постигли у школском животу, него и оних које сте постизали изван школе. Осим четири Луче, ђака генерације, одличних и врло добрих ученика  у овој генерацији су спортисти који су већ изузетно познати широј јавности. Дјеца која су се остварила у ватерполу, пливању, плесу, инструменталисти, вокали,  мажоретке, значи дјеца која су заиста била свестрана током овог школовања, казала је Вујиновић.

Упутила им је и поруку.

– На путу људскости и човјечности стоји нешто што је свјетлост и што ћете ви достићи.  Гледајући вас вечерас и познајући три године, сигурна сам и могу да кажем да је тачна она народна „да на младима свијет остаје“, а да ми наш свијет у будућности можемо са надом да гледамо кад имамо такву дјецу као што је ова генерација. Сматрам да ћете све ово што сам рекла оправдати кроз средњу школу и касније а да вам је ОШ „Милан Вуковић“ ударила темељ за даљу градњу и изградњу ваше личности. Желим вам сваки успјех у будућности и да се са најљепшим успоменама сјећате Основне школе „Милан Вуковић“, поручила је директорица школе Вујиновић.

Признање Луча додијељено је Ведрани Шимрак, Вуку Милојевићу, Андријани Остојић и Стефану Анђелићу који је био ђак генерације.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here