Пронађене још двије боце са стриповима са 17. ХСФ-а

Само дан након што су Валериа и Ана пронашле боцу са стрипом Иана Черчила на плажи у Бриндизију, нове двије боце испливале су на још једну добро познату локацију, плажу Ле Ћезине у дијелу Лећеа (Lecce) званом Сан Каталдо.

Ријеч је о оригиналним радовима специјалних гостију 17. Херцегновског стрип фестивала, који су у стакленим боцама са плутаним чеповима бачене у море петог фестивалског дана са катамарана „Тахити“, саопштавају организатори смотре девете умјетности у Херцег Новом.

Ово су друга и трећа боца са стрипом пронађене у близини Лећеа, а срећни налазач зове се Виторио Галати, и екипи Херцегновског стрип фестивала јавио се фотографијама и поруком преко друштвене мреже Инстаграм.

„Пронашао сам двије боце. Ово је фантастично! Много вам хвала!“ написао је Виторио.

Аутори пронађених радова су Француз Фред Ремузат, овогодишњи предавач на Мастеркласу из сторибординга који је ХСФ организовао трећи пут, те Шпанац Франсис Портела, велика звијезда највећих свјетских издавача Марвел и ДиСи Комикс (DC Comics).

Екипа ХСФ се потрудила да се одмах успостави контакт између налазача и аутора на задовољство свих актера, јер су и сами аутори пресрећни, пошто је ово за њих јединствено животно искуство.

Салдо пронађених боца сада се попео на осам, а поред три пронађене у Лећеу, двије боце су пронађене у Бриндизију, по једна на Истри и на отоку Пашман, те код нас у Бигови.

Умјетност, море и Херцегновски стрип фестивал су успоставили сада већ значајну везу између ових италијанских градова и Херцег Новог и Боке Которске. На потезу су сви они који овакву конекцију могу претворити у међусобну сарадњу и промоцију дестинација.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here