Промовисан аудио водич панорамског пута „Живот на Луштици“

Туристичке организације Херцег Нови и Тиват наставиле су са активностима усмјереним на развоју панорамског пута на полуострву Луштица. У циљу креирања интегрисаног туристичког производа, гдје се на релативно малом простору могу доживјети бројне природне и културне разноликости, након израде четворојезичне мапе панорамског пута “Живот на Луштици”, промовисан je и аудио водич који ће допринијети даљем развоју и промоцији туристичке понуде полуострва.

 

Наталија Терзић из ТО Херцег Нови подсјетила је да су у сарадњи са колегама из Тивта 2021. године кренули у заједнички пројекат у циљу подизања свијести о значају полуострва Луштица и одрадили пројекат  који има три фазе.

-Прва фаза је завршена , а то је израда туристичко информативне мапе, а сада је реализована и друга израда аудио водича, трећег на простору Црне Горе. Заиста смо поносни на овај пројекат који ће допринијети лакшем сналажењу и љепшем представљању полуострва Луштица. Кренули смо и у трећу фазу пројекта, а то је израда планске документације за постављање сигнализације дуж панорамског пута, казала је Терзић.

Директорица Туристичка организације Тиват Нина Лакичевић казала је да је водич постављен на Андроид и ИСО апликацији изи.травел. Заинтересовани када  преузму апликацију добиће не само визуелан ефекат већ и гласовни, што омогућава да се на прави начин доживи ово подручје.

-Надам се и да ће се на националном нивоу видјети колико је ово добар пројекат и да ће се настави изградња видиковца и  очувају стазе које су у доста добром стању, али је сваке године потребно ново одржавање, казала је Лакичевић.

Маја Лопичић која је аутор текста водича казала је да је податке сакупљала обилазећи Луштицу, а много јој је занчило што је имала додира са људима који су са тог подручја.

-То је било важно због информација, да буду тачне и поуздане. Било ми је важно да се то локалним људима свиди, а онда ће се сигурно допасти и осталима. Циљ је  да то буду важне информације, али и занимљиве како би нам држале пажњу и пожељели да поново дођете на Пристан, Бјелила и друга мјеста, казала је Лопичић.

Током промоције водича, представници туристичких организација, Националне туристичке и медији, обишли су пољопривредно газдинство „Тројановић“. Због најављеног невремена отказана је пјешачка тура на Луштици која је планирана за сутра.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here