ЗХМС: Упозорење на обилну кишу, јак вјетар и таласе

У Црној Гори данас се очекује јака киша, грмљавина и јак вјетар, а локално су могуће временске непогоде са високим ризиком од обилне количине воде нарочито у урбаним срединама и на бујичним токовима.

Због очекиване метеоролошке ситуације Завод за хидрометеорологију и сеизмологију издао је упозорење на обилну кишу, јак јужни вјетар и таласе на мору. Потенцијално су могуће одређене посљедице на терену.

На југу, облачно и јако нестабилно са кишом и грмљавном, средином дана и поподне обилнија киша, локално могуће су временске непогоде са високим ризиком од обилне количине воде нарочито у урбаним срединама и на бујичним токовима. Крајем дана осјетно мање кише и у већини мјеста краткотрајно престанак кише. Температура до 22 степена.

Море таласасто до јаче таласасто понегдје и узбуркано. У јужном Јадрану очекује се подизање мора, са ризиком од агресивног утицаја на обални дио. Вјетар јужних смјерова, јак до врло јак са олујним ударима. Температура мора око 22 степена.

Из ЗХМС упозоравају да су као посљедица обилне кише локално могући краткотрајни проблеми са обилном количином воде -flashflood ефекти. Посебно у урбаним срединама, на бујичним токовима и дуж саобраћајница које пресјецају планинске косине.

У јужним предјелима, у суботу промјенљиво и мало свјежије, повремено са кишом. И у недељу слично вријеме, док се у суботу очекује знатно мање кише.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here