Промотивни Орјен љетњи самит – окупио бројне љубитеље природе

У Авантуристичком парку на Врбању, у Парку природе Орјен, данас је одржан први „Orjen summer summit“, промотивни догађај градске Туристичке организације и Агенције за развој и заштиту Орјена.

У циљу што боље промоције Парка природе Орјен, данас је у Aвантуристичком парку Врбањ одржан  „Orjen summer summit“,у организацији Туристичке организације Херцег Нови и Агенције за развој и заштиту Орјена. Представљена је и гастро понуда специфична за то поднебље, која је уз музичку подлогу, лијепи дан и дружење у природи дала посебну чар окупљању. Након коктела добродошлице присутнима се обратила замјеница директорице Туристичке организације Херцег Новог Тања Мркаић.

-Данас смо се потрудили да на што бољи начин представимо све потенцијале овог локалитета, на којем се током цијеле године одвијају бројни занимљиви и иновативни садржаји. Ово је идеално мјесто за активни одмор, дружење, уживање, бициклизам и пјешачење. Овим окупљањем желимо да промовишемо ово мјесто и поручимо да, сем незаобилазног мора, Херцег Нови има садржаје и за љубитеље планине, поручила је она.

Како би се сачувало и одржало просторно подручје планине Орјен, те се валоризовали његови туристички потенцијали у циљу подизања туристичке понуде самог града, вриједна екипа Агенције за заштиту Орјена свакодневно ради на очувању природе овог мјеста, као и организацији бројних  занимљивих садржаја, како би што већи број туриста и локалног становништва уживали у мјесту у  којем у љетњим, врелим данима траже бијег од градске гужве и високих температура.

Испред Агенције за развој и заштиту Орјена обратио се и њен директор Ђорђе Станојловић и том приликом казао да су у протеклих пола године вриједно радили, како би Орјен добио једно наличје какво заслужују, те напоменуо да им је помоћ Општине и њених институција од великог значаја.

– Ми смо имали идеју да ову причу надоградимо, употпунимо садржаје и на тај начин проширимо дијапазон клијентеле која ће моћи да ужива на овом поднебљу. Ово је природно богатство, на 800 метара, надморске висине које нам је дато на чување, наш задатак је да ову причу наставимо и да на овом мјесту уживају наши гости. Поред уређених пјешачких стаза, које су погодне и за бициклизам и садржаја за дјецу, свако ко посјети Херцег Нови може пронаћи тренутке мира проведене у природи.

Све што данас овдје видите испред вас је урађено из сопствених ресурса. Радници за развој и заштиту Орјена су зложили рад и труд у посљедњих пола године да бисмо имали овакву слику. Ту морамо нагласитри и разумијевање и свесрдну помоћ Општине Херцег Нови и Туристичке организације Херцег Нови који препознају визију и идeју коју смо зачели почетком године и коју настављамо у континуитету читав овај период. На овој позицији је већ низ година Авантуристички парк и нама је у Агенцији за развој и заштиту Орјена, била идеја да ту причу надоградимо, да усложимо садржаје који се налазе на овој локацији и да проширимо дијапазон клијентеле која ће моћи да ужива на овом поднебљу. То је свакако природа на 800 метара надморске висине и на нама је задатак да причу ширимо и да донесемо нови низ садржаја у којима ће моћи да уживају читаве породице, дјеца од најмањег узраста до оних мало старијих и даље ћемо радити на томе да ово постане атракција самог града, Боке и Црне Горе. Парк природе Орјен је једно уникатно мјесто, јединствено на овом поднебљу и људи из околних градова и држава долазе овдје на Орјен и на Врбањ да уживају у различитим садржајима које ми овдје данас промовишемо. Поред гастро понуде која је саставни дио Парка природе Орјен са свим домаћинствима која у томе учествују, имамо различиту врсту понуде пјешачких тура, које су прилагођене за различите узрасте и различите физичке спреме људи који их посјећују. Ту смо  за данашњи сусрет направили промоцију монтинг бајкинга, захваљујући нашим сарадницима који већ годинама сарађују са Парком природе Орјен и Туристичком организацијом. У једном дану је могуће искусити два доживљаја, купање у мору и уживање на планини, рекао је директор за развој и заштиту Орјена, Ђорђе Станојловић, позивајући туристе да дођу и посјете јединствени Парк природе.

Поред гастро понуде Парка природе Орјен, која је неизоставни дио понуде са свим домаћинствима који у њему учествују, Парк нуди и организоване различите спортске и пјешачке туре.

-За данашњи дан смо приредили промоцију планинског бициклизма захваљујући нашим сарадницима који вриједно раде са нама. Овим путем бих позвао све да посјете Парк природе Орјен и уживају у свим потенцијалима ове планине, поручио је он.

Жабљачанин  Борис Стијеповић, бициклиста и љубитељ активног туризма искористио је овај повод да се упозна са Орјеном и његовим љепотама.

-Први пут сам овдје, одушевљен сам. Стаза је јако приступачна, обиљежена а што је најважније окружена великим крошњама што ствара хлад, што је јако битно за ово доба године. Искористићу да обиђем што више, казао је он.

Након коктела добродошлице, љубитељи шетње и бициклизма упутили су се ка стази која води кроз Орјен. Након тога, за све присутне госте уприличен је ручак, док се дуо гитаре Светлана и Александар Бубања побринуо за добро расположење.

Извор: Медиа Биро

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here