Зоран Брђанин преузео дужност директора Управе полиције

Фото: МУП ЦГ

Примопредаја дужности између досадашњег вршиоца дужности директора Управе полиције Александра Радовића и Зорана Брђанина, извршена је данас. Брђанин  према пресуди Управног суда наставља мандат на позицији директора Управе полиције.

Министар унутрашњих послова Данило Шарановић подсјећа да је „ово околност која је посљедица опредјељења Владе Црне Горе да поштује судске одлуке“.

-Након обављене техничке примопредаје била је прилика да поразговарамо о приоритетима рада, већ спроведеним реформама и планираним бројним активностима усмјереним на унапређење рада Управе полиције у свим областима. Без обзира што су се од формирања ове Владе догодиле три транзиције на позицији директора, постигнути резултати говоре да градимо систем који је функционалан, отпоран и спреман да одговори на све изазове који се пред нама налазе, наводи Шарановић у саопштењу.

Наглашава и да је са сва три директора имао професионалну и сарадњу усмјерену на добробит система, јер је фокус на постизање пуне функционалности цијелог органа одраз и личне и колективне одговорности.

-Тим путем настављамо и даље, јер су свака функција и мандат пролазни, а постигнути резултати једино што остаје и иза система и појединца, саопштио је Шарановић.

Подсјећамо, Зоран Брђанин је три пута смјењиван са мјеста директора Управе полиције. Управни суд је сваки пут утврдио да је смјена незаконита. Трећа пресуда у корист Брђанина донесена је прошле седмице а Влада је на јучерашњој сједници констатовала наставак његовог мандата.

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here