ПРОМОЦИЈА ТРИЛОГИЈЕ „БРДА ОД ПЕЛИНА“ И БЕСПЛАТНА ЧЛАНАРИНА У БИБЛИОТЕЦИ ЗА СВЈЕТСКИ ДАН КЊИГЕ

Свјетски дан књиге и ауторских права – 23. април ЈУ Градска библиотека и читаоница Херцег Нови обиљежиће низом активности, у складу са вишегодишњом традицијом, саопштено је из ове установе.

Промоција трилогије „Брда од пелина“, коју чине „С оне банде моје горе“, „С ове банде моје горе“ и „Кастигуља“, ауторке Јасенке Лаловић биће уприличена у сриједу 21. априла у Дворани Парк у 19 сати. У програму ће учествовати ауторка и глумица Дубравка Дракић. Из Библиотеке напомињу да ће, у складу са епидемиолошким мјерама, број посјетилаца бити ограничен, а обавезно је ношење маски.

Бесплатно учлањење и обнова чланарине за све грађане Херцег Новог омогућена је у четвртак 22. и петак 23. априла. Радно вријеме Библиотеке са корисницима је од 8 до 14 и од 16 до 20 сати, пауза је од 11 до 11:30.

У оквиру обиљежавања овог значајног датума биће уприличено и 12. Издање литерарног конкурса Отвори књигу, отвори свијет, у сарадњи са ЈУ СМШ „Иван Горан Ковачић“. ученици ће 23. Априла писати радове, а најбоље оцјењене Библиотека ће традиционално наградити вриједним књигама. Одлука о обиљежавању Свјетског дана књиге и ауторских права донијета је на Генералној конференцији УНЕСКО-а одржаној у Паризу 1995. године.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here