Промоција Монографије – 50 година Савеза за спортски риболов на мору Црне Горе

Прича почиње и завршава се у Баошићу, на сталној адреси Савеза за спортски риболов на мору Црне Горе. Круна изузетно успјешне године чланова Савеза и клубова је недавно из штампе изашле Монографије „50 година Савеза  за спортски риболов на мору Црне Горе“ (1971 – 2021),  у којој су сабрани вриједни садржаји и историјат клубова спортских риболоваца кроз илустрације и документа. Промоција Монографије планирана је у уторак, 13. децембра, у фоајеу Дворане Парк, са почетком у 19 часова.

Захваљујући активностима Савеза за спортски риболов на мору Црне Горе,  Херцег Нови је био домаћин и 14. Свјетског клупског првенства у риболову из брода, гдје је настављен континуитет врхунских резултата које клуб Игало постиже посљедњих деценија. Савез броји 26 клубова од Игала до Улциња. Представници клубова у оквиру Савеза спортских риболоваца на мору, организују бројнa клупска и друга такмичења, купове, догађаје као што је Big game fishing, удичарење, подводни риболов, у којима рибари из Херцег Новог и Боке остварују значајне резултате. Традиционалан је и Куп Мимозе који ће бити посебно организован за Празник мимозе. Ускоро ће се уселити у реновиране просторије Савеза у Баошићу у чему им је Општина Херцег Нови дала подршку.

Гостујући у емисији Новско јутро предсједник Савеза за спортски риболов на мору Црне Горе Младен Ростовић и потпредсједник Савеза Жељко Косић, осврнули су се и на потребу очувања Болнице Мељине, у којој су хитним интервенцијама спашени животи људи, који су се нашли у несретним околностима на мору.  

Опширнију причу о активностима Савеза за спортски риболов Црне Горе, погледајте у емисији Новско јутро:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here