АМСЦГ: Опрезна вожња због мокрих путева и слабије видљивости

Саобраћај се данас обавља  по  мокрим  коловозима. Видљивост је мјестимично смањена по котлинама. Дуж клисура и усјека могући су наиласци на ситније одроне. Из АМСЦГ возачима савјетују опрезну вожњу прилагођену временским и саобраћајним условима и поштовање правила саобраћаја.

ИЗ АМСЦГ подсјећају да је од 15.11.2022. године до 01.04.2023. године обавезна употреба пнеуматика за зимску употребу за сва моторна возила на путевима гдје је то назначено сигнализацијом без обзира да ли на том путу постоје зимски услови.

Када на осталим дјеловима и дионицама пута који нијесу обухваћени Наредбом постоје зимски услови (снијежне падавине, снијег, лед или поледица на коловозу) на возилу морају бити пнеуматици за зимску употребу на свим точковима. Минимална дубина шаре на газећој површини пнеуматика који се користе у овом периоду је 4 милиметра.

На ауто путу посједовање зимске опреме законски обавезно за сва возила.

Привремено се за данас у временском интервалу од 14.45 до 15.45 часова и сутра, 11. децембра,  у временском  интервалу од 10.45 до 14.00 часова одобрава обустава саобраћаја на магистралном путу М-11 дионица Лепетани –Тиват због одржавања 2. Бокешког полумаратона.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here