Невријеме није изазвало веће проблеме, комуналне екипе на терену

Јаки удари вјетра источног смјера до 30 километара на час и киша која пада од јуче проузроковали су ситније одроне на сабраћајницама и мање наносе.

Екипе Комунално – стамбеног предузећа, Чистоће и Службе заштите и спасавања Општине Херцег Нови су на терену и у приправности, с обзиром да је у току циклонска активност са могућим посљедицама.

Према ријечима помоћника начелнице Службе за инспекцијске послове Општине Херцег Нови Дарка Класића, заједно са комуналном полицијом и екипама комуналних предузећа су обишли терен и осим ситнијих одрона на саобраћајницама нису регистроване веће посљедице невремена. На циклонску активности је упозорила Дирекција за заштиту и спасавање МУП-а Црне Горе, како би се сви учесници у систему заштите припремили за евентуалне екстремне локалне, олујно временске непогоде, које ће трајати до недеље. Дошло је и до осјетног подизања нивоа мора и јаких удара таласа , који за сада нису проузроковали веће проблеме на обали. Према ријечима директора Градске луке Шквер Божа Укропине, на пристаништу нису забиљежени било какви проблеми од удара таласа.

Из Хидрометеоролошке службе Херцег Нови, информишу да је од синоћ пало око 50 литара на метар квадратни. Највиша дневна температура ваздуха износи 17 степени.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here