Промоција књига Оливере Скоко у Кући нобеловца

Промоција књига „Магареће уши“ и „Корчулански ђир“ ауторке Оливере Скоко, биће одржана вечерас у 21 сат у башти Куће нобеловца Ива Андрића.

Оливера Скоко (1974, Зрењанин) је списатељица, историчарка умјетности и кустоскиња Народног музеја Зрењанин. Поред овог романа, објавила је и „Корчулански ђир“ (2015) и „Пераст-Амстердам“ (2004). Књига „Магареће уши“ (2019) је објављена у оквиру издавачке продукције Градске народне библиотеке „Жарко Зрењанин“.

Оливера Скоко не крије да се у роману „Магареће уши”, крије веома лична прича – њена покојна мајка је последњих мјесеци свог живота записивала нешто називајући то књигом о свом животу. Недовршени текст стајао је нетакнут, док ауторка није ријешила да нешто са њим уради.

Тако су настале „Магареће уши“, роман „у две руке“.

Главни јунак прве приче „Корчуланског ђира” је барокни сликар Трипо Кокоља (Пераст, 1661– Корчула, 1713), који је осликао Госпу од Шкрпјела. Он бива принуђен да напусти родни град и одлази на Корчулу како би досликао свод цркве Свих светих…

Поред ауторке о књигама ће говорити новинарка Витка Вујновић. Књижевно вече одличним музичким избором и извођењем одабраних нумера, употпуниће вокална солисткиња Јована Ражнатовић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here