Промет на граничним прелазима већи него рекордне 2019. године

ГП Ситница - улаз у Црну Гору

Током протеклог викенда, односно 29, 30. и 31. јула, на граничним прелазима у Херцег Новом – Дебели бријег, Кобила и Ситница, забиљежен је рекордан промет путника и возила.

Како за РТХН информишу из Станице Граничне полиције I Херцег Нови, забиљежено је 69.696 улазака путника и 20.867 возила, као и 48.321 излазака путника и 14.138 возила.

Упоређујући наведене податке са одговарајућим викендом у јулу 2019. године, забиљежено је повећање броја контролисаних путника за 6,24%, као и повећање броја контролисаних возила за 19,52%. Упоредујући податке са посљедњим викендом у јулу прошле године, забиљежено је повећање броја путника за 7,41% а возила за 11,55%.

Гранични прелаз Стница – излаз из Црне Горе

На граничним прелазима Дебели Бријег и Ситница регистровано је највише улазака и излазака, а највећи застоји били су на граничном прелазу Ситница — на излазу из Црне Горе. Разлог томе била је успоренија контрола на граничном прелазу Зупци — на улазу у БИХ, због чега је долазило до формирања колоне возила у укупној међуграничној зони, па је физички било немогуће пропустити возила и обављати убрзанију контролу, објашњавају из станице Граничне полиције.

На овом граничном прелазу, задржавања на улазу у Црну Гору нису била дужа од 30 минута. На граничном прелазу Дебели Бријег у појединим периодима дана задржавања су била око 50 минута на улазу у Црну Гору.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here