Прољеће 2024: Сервисне информације

Претежно сунчано, током дана пролазна облачност која ће понегдје, првенствено на сјеверу, условити кишу или краткотрајан пљусак и грмљавину. У јутарњим сатима, на сјеверу, по котлинама могућа магла. Вјетар слаб до умјерен, најчешће западних смјерова. Највиша дневна температура ваздуха од 20 до 29 степени.

АУТО МОТО САВЕЗ

Саобраћај се одвија по претежно сувим коловозима, и умјереног је, а током дана и појачаног интензитета у градским срединама. У зонама извођења радова могу се очекивати повремена ограничења или обуставе саобраћаја.Савјетује се опрезна вожња, прилагођена условима и стању на путу. У протекла 24 сата на путевима у земљи догодиле су  се 24 саобраћајне незгоде у којима је једна особа задобила теже, а 12 особа лакше повреде.

АВИО САОБРАЋАЈ

Из Подгорице је данас планирано 20 летова, а пет их је за Београд. Јутарњи „Аir Montenegro“ је реализован у 7.30, вечерњи је у 19.30, а компаније „Аir Serbia“ су у 8.35, 15.20 и у 21.50. Три лета су за Истанбул, по два за Беч и за Лондон, а остали су за: Краков, Љубљану, Лил, Измир, Варшаву, Цирих, Берлин и за Париз. Из Тивта данас 17 латова, а такође пет је за Београд; “Аir Montenegro” у 7.30 и у 17.10, а “Аir Serbia” у 11.50, 15.20 и у 18.40. Три лета су за Истанбул, два за Тел Авив, а остали су за: Ригу, Лондон, Беч, Манчестер, Хелсински, Женеву и за Виљнус.

ЖЕЉЕЗНИЧКИ САОБРАЋАЈ

Брзи воз из Београда касни 55 минута, и на Жељезничкој станици у Бару га очекују око 8.20. Полазак из Бара за Београд је сваке вечери у 19.35. Локални возови саобраћају редовно, а мјеста има довољно. Дневно има шест полазака за Подгорицу и три за Бијело Поље.

АУТОБУСКИ САОБРАЋАЈ

Јутрос су у наш град први стгли “Оzlem tours” из Лесковца, “Руле турс” из Скопља,  “Банбус” из Београда и “Центротранс” са Пала, а следеће очекују: “Blue line” из Новог Сада, “Јадран експрес” из Београда, “Божур” и “Ленс” из Суботице, “Ниш експрес” из Ниша и “Ласту” из Београда. У 7.00 је кренуо “Оzlem tours” за Београд, у 8.10 ће “Royal travel” за Сплит, 8.35 “Lalatović travel” за Сарајево, у 9.30 “Божур” и “Blue line” за Дубровник, у 11.10 “Јадран експрес” за Дубровник и у 12.10 “Југопревоз” за Требиње.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here