Прољеће 2024: Сервисне информације

Промјењиво облачно са сунчаним интервалима, а углавном у поподневним сатима мјестимично киша или пљусак и грмљавина. Понегдје су могуће и краткотрајне временске непогоде. Вјетар слаб до умјерен, промјењивог смјера. Највиша дневна температура ваздуха од 16 до 26 степени.

АУТО МОТО САВЕЗ

Саобраћај се одвија по претрежно сувим коловозима. На дионицама које пролазе дуж клисура и усјека могући су ситнији одрони. Савјетује се опрезна вожња, прилагођена условима на путу, уз поштовање правила саобраћаја и привремено постављене саобраћајне сигнализације. У протекла 24 сата на путевима у земљи догодило се 17 саобраћајних незгода, у којима је пет особа задобило лакше повреде.

АВИО САОБРАЋАЈ

Из Подгорице су данас планирана 22 лета, а пет их је за Београд. Јутарњи „Аir Montenegro“ је реализован у 7.30, вечерњи је у 19.30, а компаније „Аir Serbia“ су у 8.35, 15.20 и у 22.05. По два лета су за Беч, Истанбул, Гдањск и за Варшаву, а остали су за: Меминген, Нант, Загреб, Будимпешту, Краков, Париз, Катовице, Атину и за Милано. Из Тивта данас 12 летова, а четири су за Београд; “Аir Montenegro” у 7.30 и у 17.10, а “Аir Serbia” у 11.50 и у15.20 и у 18.40. По два лета су за Истанбул и за Тел Авив, а по један за: Луксембург, Ригу, Париз и за Берлин.

ЖЕЉЕЗНИЧКИ САОБРАЋАЈ

Брзи воз из Београда касни сат и пет минута, и на Жељезничкој станици у Бару га очекују око 8.30. Полазак из Бара за Београд је сваке вечери у 19:35. Локални возови саобраћају редовно, а мјеста има довољно. Дневно има шест полазака за Подгорицу и три за Бијело Поље.

АУТОБУСКИ САОБРАЋАЈ

Јутрос су у наш град први стигли “Оzlem tours” из Лесковца, “Руле турс” из Скопља и  “Банбус” из Београда, а следеће очекују: “Центротранс” са Пала, “Blue line” из Новог Сада, “Јадран експрес” из Београда, “Ниш експрес” из Ниша, “Божур” из Суботице, “Југопревоз Гацко” из Требиња, “Ленс” и “Јадран експрес” из Суботице, “Ласту” из Београда, “Јадран експрес” из Дубровника, ”Центротранс” из Сарајева и “Оzlem tours” из Београда. У 7.00 сати је кренуо “Оzlem tours” за Београд, у 8.35 ће “Lalatović travel” за Сарајево, у 9.30 “Божур”, па у 11.10 “Јадран експрес” за Дубровник, а у 12.10 “Југопревоз” за Требиње.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here