Јелена Булајић са кадеткињама “Будућности” шампион, “Приморје” четврто

Кадеткиње Кошаркашког клуба “Приморје” са тренером Драганом Пргом нису успјеле да на завршном турниру Првенства Црне Горе у Подгорици стигну до медаље. Екипа из Херцег Новог је у недељу у полуфиналу поражена од “Будућности” 79:56.

Најзаслужнија за побједу над “Примојем” била  је бивша играчица овог клуба Јелена Булајић са 22 поена, Јања Драгишић додала је 21 поен, а Милена Вујовић 12 поена, уз 5 асистенција. У редовима “Приморја” најбоља је била Љубе Андрић са 28 поена и 15 скокова.

У другом полуфиналу тиватска екипа “Sea Stars” је савладала “Требјесу” 59:51. Код Тивћанки се истакла Валентина Врцан са 15 поена, 5 скокова и 4 асистенције, док је Мила Бајо убацила 14 поена, уз 5 ухваћених лопти. У редовима Никшићанки најефикаснија је била Анастасија Касалица са 17 поена (три тројке), уз 10 скокова, док је Анђела Рондовић такође имала дабл дабл учинак – 14 поена, 13 скокова.

“Требјеса”, која је други тим “Будућности” и своје утакмице игра у Подгорици, је у борби за треће мјесто побједила “Приморје” 55:31.

До бронзане медаље је Никшићанке водила Анђела Рондовић са 17 поена, 11 скокова, 5 асистенција и 4 украдене лопте. Анастасија Касалица је, поред 11 поена, имала и 8 скокова, уз 4 украдене лопте, Нађа Дубљевић је, уз 8 поена имала 6 скокова, а у стријелце су се уписале још: Бијеловић 6, Јанковић 4, Миљанић 3, Јововић, Пинтер и Докнић по 2 поена. Стријелци за тим “Приморја”: Љубе Андрић  13 поена (17 скокова), Брковић 8, Шћекић и Аџић по 3, Мандић и Антуновић по 2 поена.

Предвођене Новљанком Јеленом Булајић кадеткиње “Будућности” су у финалу побједиле тиватски “Sea Stars” 64:60, и четвтру годину узастопно прославиле титулу шампиона.

“Плаве” су имале и предност +18 (49:31), а иако су дјевојке тренера Бацковића увеле утакмицу у занимљив финиш, нису могле угрозити тријумф домаћих играчица. Шампионке је предводила Јелена Булајић са 19 понеа, уз 8 скокова, а блистала је и Валерија Нагорнаја са 15 поена, уз 5 скокова. Јања Драгишић је додала 14 поена, уз 5 асистенција и 4 скока, Милена Вујовић је убацила 12 поена и имала 5 ухваћених лопти, а у стријелце се уписала и Марија Секуловић – 4 поена и 9 скокова. Код Тивћански најефикаснија је била Катарина Радуловић са 20 поена и 6 скокова, Маша Прашчевић додала је 17, Мила Ковачевић 12, а у стријелце су се уписале и Анђела Ракочевић 4 (уз 10 скокова) и Мила Бајо 3 поена.

Медаље су уручиле Мирјана Секулић, комесарка такмичења и Жељка Ратковић, члан Управног одбора Кошаркашког савеза Црне Горе, а  побједнички пехар је капитену “Будућности” Јањи Драгишић, уручила Мирјана Секулић.

Четврто мјесто за “Приморје” су освојиле: Лана Мијајловић (капитен), Љубе Андрић, Теодора Брковић, Марија Шћекић, Илијана Брковић, Ања Аџић, Нина Мандић, Сара Шћекић, Јована Антуновић, Тамара Шћекић, Сања Ђуровић и Петра Сучевић.

 

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here