Прољеће 2024: Сервисне информације

У јужним и централним предјелима сунчано уз повремено умјерену облачност. На сјеверу промјенљиво облачно, понегдје са слабим падавинама, у јутарњим, а могуће и поподневним сатима. Понегдје ће дувати умјерен сјеверозападни и западни вјетар. Јутарња температура ваздуха од -3 до 10, највиша дневна од 4 до 18 степени.

ЦЕДИС

Због планираних радова на мрежи данас ће без напајања електричном енергијом бити дио потрошача на ривијери и у залеђу.

У термину од 08:30 до 13 сати без струје ће бити Зеленика, Змијице, Кишићи и подручје око ресторана „Олимпија“ Кумбор. Од 08:30 до 14 сати потрошачи Сасовића.
Радови се изводе у циљу квалитетнијег и сигурнијег напајања електричном енергијом. У случају лоших временских услова радови ће бити одгођени, саопштено је из ЦЕДИС-а.

ИЗМЈЕНА РЕЖИМА САОБРАЋАЈА

Привремено се мијења режим саобраћаја на дијелу локалног пута ка селу Мојдеж, на потезу од скретања за село Сушћепан ка Ратишевини. У том дијелу се забрањује саобраћај за сва возила.

Режим измјене саобраћаја важи до 29.03.2024. Из Секретаријата за комуналне дјелатности моле грађане за стрпљење до завршетка радова на уклањању каменог насипа изнад локалног пута у селу Мојдеж и апелују на коришћење алтернативног правца кроз Тијесни кланац.

АУТО МОТО САВЕЗ

На већини путева у земљи саобраћа се без ванредних ограничења .Дуж клисура и усјека могући су наиласци на ситније одроне. Из Ауто мото савеза Црне Горе савјетују опрезну вожњу прилагођену условима и стању на путу.

У протекла 24 сата на путевима у земљи догодило  се 8 саобраћајних  незгода у којима су  2 особе лакше повријеђене.                                                                        Информативни центар заједно са службом помоћи на путу на услузи је грађанима 24 сата. Информације се могу добити путем телефона 19807.

АВИО САОБРАЋАЈ

Из Подгорице је данас планирано 18 летова, а пет их је за Београд. Први „Аир Монтенегро“ био је у 7.30, вечерњи је у 18.30, а компаније „Air Serbia“ су у 8.35, 15.15 и у 20.40. Три лета су за Истанбул, а остали су за: Вроцлав, Краков, Љубљану, Берлин, Анкару, Рим, Беч, Гдањск, Варшаву, Атину и Сабиху Гокен.
Из Тивта данас три лета, два лета “Air Serbia” за Београд у 7.50 и 14.35, а “Turkish Airlines” лети за Истанбул у 12.00.

ЖЕЉЕЗНИЧКИ САОБРАЋАЈ

Брзи воз из Београда касни 20 минута, и на Жељезничкој станици у Бару га очекују око 7.45.
Полазак из Бара за Београд је сваке вечери у 19:35. Локални возови саобраћају по реду вожње, а мјеста има довољно.

АУТОБУСКИ САОБРАЋАЈ

Јутрос је у наш град први стигао “Ozlem tours” из Лесковца, а у току јутра и пријеподнева очекују се “Бан бус” и „Јадран експрес” из Београда, “Блу лајн“ из Новог Сада, ”Ниш експрес” из Ниша, па “Божур” и “ленс” из Суботице.

У 7.00 сати је кренуо “Озлем тоурс” за Београд, у 8.35  ће “Лалатовић тревел” за Сарајево, у 9.30 “Божур”, па у 11.10 “Јадран експрес” за Дубровник, а у 12.10 “Југопревоз” за Требиње.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here