Почиње изградња заједничког граничног прелаза Зупци

Почетак изградње новог граничног прелаза Зупци између БиХ и Црне Горе биће озваничен сутра, најављено је из Управе за индиректно опорезивање БиХ (УИО), а преноси Радио Требиње.

Почетак радова биће озваничен у 11.00 часова, а из УИО наводе да ће тим поводом бити одржана конференција за новинаре на локацији садашњег граничног прелаза Зупци.

На конференцији за новинаре обратиће се директор УИО БиХ Зоран Тегелтија и директор Управе царина Црне Горе Владимир Булајић, додаје се у саопштењу.

Подсјећамо, Споразум између Црне Горе и БиХ о интегрисаним граничним прелазима верификован је у фебруару 2020. године а због дужег застоја, иницијативу да се реализација пројекта убрза покренули су градоначелник Требиња Мирко Ћурић и предсједник Општине Херцег Нови Стеван Катић.

Према споразуму који је потписан између Црне Горе и БиХ, двије државе имаће четири заједничка прелаза. У Црној Гори ће, поред заједничког граничног прелаза Враћеновићи – Делеуша који је отворен у октобру 2020., бити и гранични прелаз Шћепан Поље – Хум на путном правцу Плужине – Фоча, док ће у БиХ заједнички прелаз поред ГП Зупци, на путном правцу Требиње – Херцег Нови  бити и Клобук – Илино Брдо на путном правцу Требиње – Никшић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here