Прољеће 2024: Сервисне информације

Промјенљиво облачно нестабилно и свјежије, повремено и мјестимично киша, или пљусак са грмљавином. У јужним предјелима више изгледа за падавине ујутру и у ноћи између уторка и сриједе. Вјетар слаб до умјерен променљивог смјера. Јутарња температура ваздуха од 5 до 16, највиша дневна од 10 до 23 степена. Температура мора измјерена у Херцег Новом је 18 степени.

ЦЕДИС

Због радова на електро мрежи данас ће без електричне енергије од 8:00 до 16:00 сати остати потрошачи у насељима Камено, Жлијеби, Убла. Од 8 до 14 сати без струје ће бити потрошачи у насељу Жегар у Бијелој.

Tретирање комараца

Из Секретаријата за екологију и енергетску ефикасност, обавјештавају грађане, да ће и данас обављати дератизацију која обухвата канализационе шахтове и контејнерска мјеста на подручју Општине, као и јавне зелене површине око стамбених објеката, на потезу од граничног прелаза Дебели бријег до Каменара, дуж магистрале, као и улицама Сава Илића, Његошева, Саве Ковачевића, затим појас уз обалу Шеталишта пет Даница и приобални пут дуж ривијере.

Аутобуски саобраћај

Данас на главну станицу редом вожње стижу Бан бус из Београда, Озлем из Лесковца, затим Блу лајн из Новог Сада, Ленс и Божур из Суботице,  Ласта из Београда и Ниш екпрес из Ниша, Центротранс са Пала, Јадран експрес из Београда, Руле турс из Скопља и Југопревоз из Требиња. Локални и међуградски саобраћај се одвијају по реду вожње.

Почела је са радом аутобуска линија до Скопља. Превозник Руле турс саобраћа до Скопља сваког другог дана парним датумима у 17 сати

Телефон за информације 321 225 .

Аеродроми Црне Горе

Са Аеродрома Тиват данас су планирана три лета ка Београду у 11:50, 15:20, 17:10, остали летови биће реализована ка Тел Авиву, Истанбулу, као и летови ка Риги, Паризу, Берлину и Луксенбургу.

Са Аеродрома у Подгорици планиранo je 20 летова, пет ка Београду у 7:30, 8:35, 15:20, 19:30 и 22:05, два лета ка Истанбулу, два ка Бечу, два ка Варшави а остали летови су ка Кракову, Мемингему, Натресу, Загребу, Будимпешти, Паризу, Милану, Гданску, Атини

Детаљније информације могуће је добити путем телефона – 032 670 930 (Тиват); 020 444 244 и 19880 (Подгорица).

Аuto moto savez Crne Gore

Саобраћај се обавља по претежно сувим коловозима и углавном уз добру видљивост. Савјетује се опрезна вожња и поштовање правила саобраћаја. Додатна пажња се препоручује на дионицама које пролазе кроз усјеке као и на путевима гдје је због радова измијењен режим вожња.

На магистралним путевима М-1 дионица Херцег Нови-Котор, М-1 дионица Бар-Улцињ и М-10 дионица Цетиње-Будва у временском интервалу од 07.00 до 19.00 сати долази до промјене режима саобраћаја са двосмјерног на једносмјерни због извођења асфалтерских радова  у периоду  до 25.05.2024.године.

На магистралном путу Никшић-Вилуси I фаза, локалитет Вуков мост због радова, промијењен је режим саобраћаја са двосмјерног на једносмјерни на мјесту извођења радова.

На магистралном путу М-1 Липци-Котор у мјесту Доброта због извођења радова на адаптацији тротоара саобраћај се обавља једном траком наизмјенично на мјесту извођења радова.

У протекла 24 сата на путевима у земљи догодила се 21  саобраћајна   незгода   у којима је 1 особа задобила теже повреде, а 4 особе лакше повреде.

Информативни центар заједно са службом помоћи на путу на услузи је грађанима 24 сата. Информације се могу добити путем телефона 19807, 020 234999, 063 239987.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here