Прољеће 2023: Сервисне информације

У јужним предјелима промјенљиво и нестабилно, понегдје се очекује киша или пљусак и грмљавина. На сјеверу умјерено до потпуно облачно, повремено киша или пљусак и грмљавина. Вјетар сјеверни и сјевероисточни, повремено умјерен до појачан, локално на ударе и јак. Највиша дневна температура ваздуха од 12 до 27 степени.

АУТОБУСКА СТАНИЦА

Аутобуски саообраћај се одвија по реду вожње. Први су стигли Лалатовић из Модриче,  Божур из Београда и Гага турс из Чачка. У наставку пријеподнева стижу превозници из Ниша, Београда, Новог Сада, Суботице, Крагујевца. Редом вожње у 7:00 сати Озлем је кренуо за Београд, слиједе редовни јутарњи поласци ка Сплиту, Сарајеву, Дубровнику, Требињу. Уведена је нова сезонска линија Канис, која у 13:15 полази за Лесковац.

Више информација могуће је добити на 031 321 225 и 069 017 100 (Viber, WhatsApp), или путем портала www.autobuskahercegnovi.com

АЕРОДРОМИ ЦРНЕ ГОРЕ

Из Тивта је реализован први лет ка Вилњусу у 7:00 сати, слиједе поласци ка Краљеву, Бања Луци, Љубљани, Београду, Истанбулу… Са подгоричког аеродрома планирано је 16 летова, реализован је први ка Бечу, слиједе ка Дортмунду, Кракову, Цириху, Варшави и осталим европским дестинацијама.

Детаљније информације могуће је добити путем телефона – 032 670 930 (Тиват); 020 444 244 и 19880 (Подгорица).

ЖЕЉЕЗНИЦА ЦРНЕ ГОРЕ

Од данас почиње љетњи режим саобраћања међународног брзог воза ка Београду. Поред уобичајеног поласка у 20:20 и повратка у 19 сати, уведен је дневни воз, који ка главном граду Србије полази у 9:00 сати. Сезонски воз ће саобраћати свакодневно до 18. септембра.

Цијена возне карте другог разреда у једном смјеру износи 21 еуро, док цијена резервације сједишта износи 3 еура. Такође, у ноћној понуди и током љетње сезоне саобраћаће међународни воз у чијем саставу су кола са сједиштима, кушет и спаваћа кола, као и кола за превоз праћених аутомобила, са повећаним капацитетима.

Информације о кретању возова могуће је добити путем вибер поруке на број телефона: 068/441-212, радним данима од 7:00 до 15:00 сати, или путем сајта ЖЦГ: www.zcg-prevoz.me

АМСЦГ

На већини путева у земљи саобраћа се по мокрим и клизавим коловозима. На дионицама гдје се изводе радови саобраћа се уз измијењен режим вожње. Савјетујемо опрезну вожњу на свим путним правцима и поштовање правила саобраћаја.

До 15. септембра привремено се забрањује саобраћај теретних моторних возила, чија највећа дозвољена маса прелази 7,5 тона. Саобраћај се за ову врсту возила забрањује сваког дана од 17:00 до 22:00 часа на дјеловима магистралних путева:

 (ГП Дебели Бријег – Херцег Нови – Котор – Тиват (Кртолска раскрсница) – Будва – Бар – Улцињ – ГП Сукобин);  (Подгорица – Сотонићи – Петровац);  (Подгорица – Цетиње – Будва).

Детаљније информације могуће је добити путем телефона 020 234 999 и 19807.

Возите полако и опрезно, срећан пут!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here