Црној Гори шансе, Американцима полуфинале

Фото: wpolo.me

Омладинска ватерполо репрезентација Црне Горе остала је без шансе да се бори за медаљу на Свјетском првенству за узраст до 20 година у Букурешту.

Изабраници тренера Петра Радановића су данас у четвртфиналу, поражени у драматичном сусрету од репрезентације САД 10:9 (4:3, 2:2, 3:2, 1:2) и играће у разигравању од петог до осмог мјеста са репрезентацијом Италије.

Почетак утакмкице није наговјештвао лош крај. Вујовић и Сладовић су донијели су предност за Црну Гору од 2:0. Американци су узвратили и првих осам минута утакмице ријешили у своју корист.

Током друге четвртине одбране обје репрезентације су биле знатно боље. Американци преко одличног Дода повећавају предност на 5:3, Вујовић је шраубом смањио на 4:5. У последњих 60 секунди овог дијела игре, Мекфраленд је био прецизан за 6:4, а капитен Мршић је смањио, као и у првој четвртини, на 5:6.

Американци у другом полувремену настављају са добром игром. Ефикасни Дод повећао је на 7:5, а Ступар смањио на 6:7. Док репрезентивци Црне Горе имају проблема са играчем више, Америкци стичу предност од 9:7.

У последњој четвртини, послије серије промашаја на обје стране, САД су нешто више од четири минута прије краја, када је Лихти реализовао играча више за 10:7 практично ријешили исход утакмице. Услиједила су два брза гола у режији Мршића, па је Црна Гора два минута прије краја била на минус један – 9:10.

Страхиња Гојковић имао је прилику за изједначење, али лопта одбијена од пречке остала је назамишљеној гол линији. Радановићеви пулени су имају још једну шансу 26 секунди прије краја, али је и Лазар Вукићевић погодио пречку и услиједио је пораз и опроштај од прижељкиваног полуфинала.

Стријелци за Црну Гору били су: Марко Мршић пет, Јован Вујовић два, Матија Сладовић и Данило Ступар по један.

Превагу на тасу селекције САД донијели су Рајдер Дод са четири, односно Бен Лихти и Греј Карсон са по два гола.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here