Прољеће 2022: Сервисне информације

У јужним предјелима претежно сунчано уз повремено умјерену облачност, а на сјеверу умјерено до потпуно облачно повремено са слабом, понегдје могуће и умјереном кишом. Вјетар мјестимично умјерен до јак, сјеверних смјерова. Највиша дневна температура ваздуха до 31 степен.

Измјена режима саобраћаја

Улицом Орјенски батаљон саобраћај се одвија једносмјерно до 15. јуна. Овај режим је продужен у циљу ефикаснијег и безбједнијег саобраћања током извођења радова на реконструкцији магистралног пута, обавјештавају из Секретаријата за комуналне дјелатности Општине Херцег Нови.

У складу са рјешењем о привременом постављању саобраћајних знакова, сигнализацију у улици Орјенски батаљон поставило је предузеће “Комунално стамбено”.

Привремени режим саобраћаја важиће док траје санација клизишта на Топлој, гдје је примјењено наизмјенично саобраћање возила, које је регулисано семафором.

Аутобуска станица

 У Херцег Нови стигли су аутобуси превозника Божур – са Пала, из Скопља и Београда.Очекују аутобус нове линије из Чачка, Ленса из Новог Сада, Ниша, Крагујевца, Суботице, Београда…Отишао је Озлем ка Београду. Уведена је нова линија за Сплит у 8:10 вози Ројал, док је полазак Центротранса за Федерално Сарајево у 8:35. Новина су и два поласка ка Дубровнику  у 9:30 и 11:10, са повратком у 15:30 и 19 часова. Ка Требињу возе у 12:10, са повратком наредног дана у 9:30. Данас су планирани поласци ка Београду у 15, 16, 17:40 и 19:20. У наредном периоду уводе нове аутобуске линије.

Телефон за информације 321 225.

Аеродроми Црне Горе

Са Тиватског аеродрома данас  пет летова ка Београду у 8:00,  11:50 , 15:20, 16:30 и 18,40. Лет према Минхену  је у 10:15,  Истанбулу у 11:25,  потом ка Марсељу, Паризу, Луксембургу, Риги. Са Подгоричког аеродрома  реализован је лет ка Нанту. Ка Београду планирано је пет летова, два према Бечу и два лета за Париз. Данас ће, такође, летити ка Болоњи, Истанбулу, Паризу, те Дортмунду, Варшави, Алмати, Будимпешти, Лиону, Кракову и Загребу.  

АМСЦГ

У већем дијелу земље саобраћа се по сувим коловозима. Дуж клисура и усјека скрећу пажњу на могуће ситније одроне.

Савјетују опрезну вожњу и поштовање правила саобраћаја.

 На магистралном путу М-3 дионица Херцег Нови-Липци, кроз Бијелу доћи ће до промјене режима саобраћаја са двосмјерног на једносмјерни уз повремене прекиде саобраћаја не дуже од 15 минута због извођења радова на реконструкцији која ће трајати  до 15. јуна.

Привремено се   до 15.06. ,због извођења радова на изградњи канализационе мреже на магистралном путу М-1 дионица Мељине-Липци,у мјесту Мељине,одобрава  промјена режима саобраћаја са двосмјерног на једносмјерни.

За вријеме трајања наведених обустава препоручује се учесницима у саобраћају коришћење алтернативних путних праваца.

Интензитет саобраћаја је  умјерен.

У протекла 24 сата на путевима у земљи догодило се 19  саобраћајних    незгода    у којима  је 8 особа задобило лакше повреде.  

 Информативни центар заједно са службом помоћи на путу на услузи је непрекидно 24 сата. Информације се могу добити путем телефона 19807, 020 234 999 и 063 239 987.

 Возите полако и пажљиво, срећан пут!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here