Прољеће 2022: Сервисне информације

Претежно сунчано и топло. На сјеверу ујутру понегдје по котлинама могућа магла, а у поподневним сатима слаб до умјерен развој облачности. Највиша дневна температура ваздуха од 22 до 31 степен.

Ауто мото савез
Саобраћа се по претежно сувим коловозима. Дуж клисура и усјека могући су ситнији одрони, а на мјестима извођења радова неопходно је поштовање постављене саобраћајне сигнализације. Због државног празника до 24. маја саобраћај ће се на мјестима извођења радова обављати уз минималне обуставе. Ради одржавања брдске ауто трке данас и сутра од 08:30 до 16:00 сати биће обустављен саобраћај за сва возила на регионалном путу Р-1, дионици Тројица – Котор. У протекла 24 сата на путевима у земљи догодила се 21 саобраћајна незгода у којима је једна особа задобила теже, а седам особа лакше повреде.

Авио саобраћај
Из Подгорице је данас планирано 20 летова, а четири су за Београд. Јутарњи „Аir Montenegro“ био је у 7:30, следећи је у 18:30, а компаније „Аir Serbia“ су у 8:25 и у 15:20. Три лета су за Беч, по два за Истанбул и Париз, а остали су за Нант, Дортмунд, Варшаву, Вроцлав, Будимпешту, Болоњу, Лион, Краков и Загреб. Из Тивта данас шест летова, а три су за Београд; „Аir Montenegro“ у 8:00, а „Аir Serbia“ у 11:50 и у 15:20. Остали летови су за Истанбул, Луксембург и Ригу.

Жељезнички саобраћај
Брзи воз из Београда касни преко два и по сата, и на Жељезничкој станици у Бару га очекују око 10:00 сати. Полазак из Бара за Београд је сваке вечери у 19:00 сати, а назад у 20:20. Локални возови саобраћају редовно, а мјеста има довољно.

Аутобуски саобраћај
Јустрос су у наш град први стигли „Оzlem tours“ из Лесковца и „ Банбус“ из Београда, а следеће очекују „Rule tours“ из Скопља, „Јадран експрес“ из Београда, „Blue line“ из Новог Сада, „Божур“ из Суботице“ и „Ласту“ из Београда. У 7:00 сати је кренуо „Оzlem tours“ за Београд, у 8;35 ће „Lalatović travel“ за Сарајево, у 9:30 „Божур“, а у 11:10 „Јадран експрес“ за Дубровник, па у 12:10 „Југопревоз“ за Требиње. Путника је нешто више него претходних дана, али мјеста има на свим линијама.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here