У Игалу занимљива борба на црно бијелом пољу

Партијама 1. кола данас је у хотелу „Lighthouse“ у Игалу, почео екипни Куп Црне Горе у шаху.

Турнир је отворио потпредсједник општине Мирко Мустур који је нагласио задовољство што је такмичење и ове године додијељено Херцег Новом, који већ деценијама важи за град шаха.

-Очекујемо да ћемо у наредна четири дана видјети добре и неизвјесне партије и квалитетан шах, а моја је је жеља да побиједи најбољи. Морам да истакнем жељу и циљ људи из локалне самоуправе да овој древној игри посветимо што већу пажњу, а да ШК Херцег Нови буде носилац афирмације шаха, не само у нашој средини већ и шире, казао је Мустур.

У кратком обраћању генерални секретар ШХЦГ Боро Миљанић, поздрављајући учеснике је захвалио представницима херцегновске општине и људима који воде ШК „Херцег Нови 1949“, што су и ове године добри домаћини, а да је и овим турниром потврђено да наш град има дугу и богату традицију у спорту чији је заштитни знак краљица Каиса.

У првом колу које је у току, играју: „Херцег Нови 1949“ – „Румија“ (Бар), „Електропривреда“ (Никшић) – „Црногорац“ (Цетиње), „Никшић“ – „Будућност“ (Подгорица), „Мимоза“ (Тиват) – „Просвјета“ (Подгорица), „Цетиње“ – „Рудар“ (Пљевља), „Зора“ (Подгорица) – „Младост“ (Никшић).

Турнир се игра у пет кола по швајцарском систему. Највећи фаворити за освајање купа су Будућност и Електропривреда са рејтингом од 2 438 и 2 436 поена. Слиједе Мимоза и Рудар са 2 332 и 2 257, Херцег Нови 2 242 рејтинг бода.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here