Прољеће 2022: Сервисне информације

У јужним и централним предјелима претежно сунчано и топло, током првог дијела дана слаб и умјерен развој облачности и углавном суво. На сјеверу промјењиво облачно са сунчаним интервалима, углавном у пријеподневним сатима повећана облачност, понегдје киша, а током поподнева разведравање. Вјетар повремено умјерен до јак, сјеверни и сјевероисточни, крајем дана и током ноћи на ударе и веома јак. Највиша дневна температура ваздуха од 14 до 29 степени.

ЦЕДИС
Због планираних радова на мрежи и данас ће већи дио Херцег Новог осам сати бити без напајања електричном енергијом. Како је најављено из Црногорског дистрибутивног система од 11:00 до 19:00 сати струју неће имати: Суторина, гранични прелаз Дебели бријег, Пријевор, Малта, Травунија, Ратишевина, Мојдеж, Сушћепан, Сервисна зона, Њивице, гранични прелаз Куфин, Жвиње, Солила, Гомила, центар Игала, Институт „Др Симо Милошевић“, Шиштет, Топла 3, Станишића Дубрава, стамбени објекти на путу ка Сушћепану, Модра Плоча, подручје око трафостанице ТС 35/10 kV „Топла“ и „Hungest hotelа“ на Топлој, Татар башта, хотел „Војводина“, насеља Камено, Требесин и Србина, као и улица Оријенског батаљона.

Ауто мото савез
Саобраћа се по претежно сувим коловозима. Дуж клисура и усјека су могући су ситнији одрони, а на мјестима извођења радова неопходно је поштовање постављене саобраћајне сигнализације. Интензитет саобраћаја је умјерен до појачан. У протекла 24 сата на путевима у земљи догодило се 15 саобраћајних незгода у којима су двије особе задобиле теже, а девет особа лакше повреде.

Авио саобраћај
Из Подгорице је данас планирано 12 летова, а четири су за Београд. Јутарњи „Аir Montenegro“ је у 9:00, вечерњи у 19:00 сати, а компаније „Аir Serbia“ су 15:20 и у 20:35. Два лета су за Истанбул, а остали су за Болоњу, Атину, Љубљану, Беч, Рим и Лондон. Из Тивта данас само пет летова, а три су за Београд; „Аir Montenegro“ у 8:00 сати, а „Аir Serbia“ у 11:50 и у 15:20. Остали летови су за Истанбул и Манчестер.
Жељезнички саобраћај
Брзи воз из Београда касни 55 минута, и на Жељезничкој станици у Бару га очекују око 8:20. Полазак из Бара за Београд је сваке вечери у 19:00 сати, а назад у 20:20, а увођење јутарњег воза се очекује половином јуна. Када је ријеч о локалном превозу, дневно има шесат полазака за Подгорицу и три за Бијело Поље.

Аутобуски саобраћај
Јустрос су у наш град први стигли „Транс-југ“ из Београда и „Божур“ са Палa и из Београда. У 7:00 сати је кренуо „Оzlem tours“ за Београд, у 9:30 ће „Божур“, а у 11:10 „Јадран експрес“ за Дубровник, па у 12:10 „Југопревоз Гацко“ за Требиње. Следеће очекују „Royal travel“ из Ниша, „Jadran line“ из Крагујевца, „Ленс“ из Новог Сада, „Blue line“ и „Јадран експрес“ из Суботице…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here