Прољеће 2022: Сервисне информације

Претежно сунчано. Ујутру на сјеверу по котлинама могућа магла, послијеподне у континенталним предјелима умјерен развој облачности, а понегдје се очекује киша или пљусак са грмљавином. Вјетар углавном слаб до умјерен, промјењивог смјера. Највиша дневна температура ваздуха 21 до 30 степени.

ЦЕДИС
Због планираних радова на мрежи данас ће без напајања електричном енергијом од 8:00 до 15:00 сати остати насеља Ђурићи и Гребен у Каменарима, а подручје око мотела „Виногради“ у Суторини од 9:00 до 12:00, обавјештавају из Црногорског електродистрибутивног система.

Ауто мото савез
Саобраћа се по претежно сувим коловозима. Дуж клисура и усјека могући су ситнији одрони, а на мјестима извођења радова неопходно је поштовање постављене саобраћајне сигнализације. Интензитет саобраћаја је појачан до умјерен. У протекла 24 сата на путевима у земљи догодило се 13 саобраћајних незгода у којима је једна особа задобила теже, а осам особа лакше повреде.

Авио саобраћај
Из Подгорице је данас планирано 14 летова, а четири су за Београд. Јутарњи „Аir Montenegro“ је реализован у 7:30, следећи је у 18:30, а компаније „Аir Serbia“ су 15:20 и у 21:50. По два лета су за Беч и Истанбул, а по један за Љубљану, Лондон, Варшаву, Рим Меминген и Тел Авив. Из Тивта данас девет летова, од чега такође четири за Београд; „Аir Montenegro“ је био у 7:00, а „Аir Serbia“ су у 11:50, 15:20 и у 18:40. Остали летови су за Тел Авив, Фридрихшафен, Лондон, Берлин и Брисел.

Жељезнички саобраћај
Брзи воз из Београда касни 50 минута, и на Жељезничкој станици у Бару га очекују око 8:15. Ред вожње није мијењан; полазак из Бара за Београд је сваке вечери у 19:00 сати, а назад у 20:20. Локални возови саобраћају редовно, а мјеста има довољно.

Аутобуски саобраћај
Јустрос су у наш град прво стигла три „Божурова“ аутобуса – са Пала, из Скоплља и из Београда, као и „Viena tour“ из Модриче. У 7:00 сати је кренуо „Ozlem tours“ за Београд, у 9:30 ће „Божур“, а у 11:10 „Јадран експрес“ за Дубровник, па у 12:10 „Југопревоз Гацко“ за Требиње. Следеће очекују доласке из Београда, Суботице, Новог Сада, Крагујевца… Путника је нешто више него раније, а мјеста има на свим линијама.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here