Прољеће 2022: Сервисне информације

Претежно сунчано. Ујутру, на сјеверу, по котлинама магла или ниска облачност. Од средине дана, уз умјерен и појачан развој облачности, локално краткотрајно киша или пљусак и грмљавина, углавном у сјеверним предјелима и планинском зелеђу Боке. Вјетар углавном слаб до умјерен, промјењивог смјера. Највиша дневна температура ваздуха 17 до 28 степени.

Ауто мото савез
Саобраћа се по претежно сувим коловозима, уз мјестимично смањену видљивост на сјеверу земље. На појединим дионицама могући су ситнији одрони, а на мјестима извођења радова неопходно је поштовање постављене саобраћајне сигнализације. Интензитет саобраћаја је појачан до умјерен. У протекла 24 сата на путевима у земљи догодило се 18 саобраћајних незгода у којима су двије особе задобиле теже, а 10 особа лакше повреде.

Авио саобраћај
Из Подгорице је данас планирано17 летова, а четири су за Београд. Први „Аir Montenegro“ био је у 7:30, следећи је у 19:00 сати, а компаније „Аir Serbia“ су у 8:35 и у 15:20. Три лета су за Беч, два за Истанбул, а остали су за Дортмунд, Париз, Краков, Вроцлав, Варшаву, Загреб и Тел Авив. Из Тивта данас шест летова, а половина их је за Београд; „Аir Serbia“ у 15:20 и у 18:40, а „Аir Montenegro“ у 16:30. Остали летови су за Истанбул, Луксембург и Осло.

Жељезнички саобраћај
Брзи воз из Београда јутрос касни 60-ак минута и на Жељезничкој станици у Бару га очекују око 8:25. Полазак из Бара за Београд је сваке вечери у 19:00 сати, а назад у 20:20. Цијена карте у другом разреду је 21, а у првом 31,80 еура. Локални возови саобраћају редовно, а мјеста има довољно.

Аутобуски саобраћај
Јустрос су у наш град први стигли „Божур“ са Пала и из Београда и „Транс-југ“ из Београда, а следеће очекују „Божур“ из Скопља, „Ленс“ из Новог Сада, „Royal travel“ из Ниша и „Јадран експрес“ из Суботице. У 7:00 сати је кренуо „Оzlem tours“ за Београд, у 11:10 ће „Јадран експрес“ за Дубровник, а у 12:10 „Југопревоз Гацко“ за Требиње. Нешто је више путника, али мјеста има довољно на свим линијама.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here