Прољеће 2022: Сервисне информације

Умјерено до потпуно облачно, повремено киша, пљускови и грмљавина. Више падавина у другом дијелу дана и током ноћи, а у јужним и централним предјелима понегдје су могуће умјерене до обилне количине кише. Вјетар појачан и јак јужних смјерова.Највиша дневна температур ваздуха до 22 степена.

Измјена режима саобраћаја

На магистрали на Топлој изнад цркве Вазнесења Господњег постављени су семафори којим је регулисан саобраћај током извођења радова на санацији клизишта. Саобраћај је измјењен са двосмјерног на једносмјерни, тако да се на овој дионици магистрале одвија неизмјеничним пропуштањем возила једном траком.

У циљу растерећења саобраћаја на тој дионици магистрале надлежни апелују на возаче да у правцу Мељине-Игало користе улицу Орјенски батаљон, а у правцу Игало-Мељине Његошеву улицу.

Дежурства за празнике

Поводом Васкршњих празника  службе и органи управе у Општини Херцег-Нови  неће радити данас па до уторка, 26.априла.  Празнични дани су Велики петак и Понедељак, Васкрс православни вјерници прослављају  у недељу, 24. априла. 

Све  комуналне проблеме грађани  могу  пријавити  надлежним у Општини Херцег – Нови посредством  Кол  центра 19800. 

ЦЕДИС

Током  Васкршњих  празника – у свим дијеловима ЦЕДИС-а обезбијеђени су неопходни услови за стабилно функционисање електроенергетског система.

 Евентуални прекид напајања и квар на дистрибутивној мрежи, за вријеме празника, грађани могу пријавити на дежурни број телефона: 327-326 у Херцег Новом, саопштено је из ЦЕДИС-а.

Паркинг сервис бесплатно

Паркинг сервис Херцег Нови д.о.о. током вјерског празника Васкрса неће обављати наплату паркирања у граду, од петка до уторка.Kанцеларије Друштва неће радити, а паркирање на општим паркиралиштима се неће наплаћивати до 26. априла до 7 часова.

ПОШТА ЦГ

Радно вријеме Поштиног  Call  19895 и Телеграм 126 у петак  и понедјељак, 24.4.  је од 8:00 до 15:00 часова.

У петак, 22. 4. ради главна пошта у Херцег Новом од 8:00 до 14:30 и у понедељак биће дежурна пошта у Игалу, од 8:00 до 14:30.

Банке, нерадни  петак и понедељак

Током Васкршњих и Првомајских празника  банке у Херцег Новом  неће радити данас, на Велики петак и понедељак, 25. априла. 

Трговачки ланци радно    

Како сазнајемо у продавницама мјешовите робе, маркетима и тржним центрима потрошачима неће бити на услузи у недељу, која је, иначе, нерадни дан.

 Аутобуска станица

До 7:00 часова у наш град су стигли аутобуси превозника Божур из Београда и са Пала. Отишао је Озлем ка Београду, док Јадран експрес ка Дубровнику креће у 11 и Југопревоз за Гацко у 11:10. Требало би по реду вожње да стигну аутобуси из Београда, Ројалов из Ниша, Блуе лајна из Суботице и други.  Мјеста има у свим правцима. Телефон за информације 321 225.

Аеродроми Црне Горе

Са Тиватског аеродрома данас планирана три лета ка Београду у 7:50, 15:20, 18:40 и према Берлину планиран је у 14:50.  Са Подгоричког аеродрома  биће реализовано пет летова ка Београду, два ка Истанбулу,Мемингену, Бечу, Цириху, Варшави, Риму, Љубљани и Лондону. 

АМСЦГ

У већем дијелу земље саобраћа се због кише по мокрим коловозима.  Дуж клисура и усјека  упозоравају на ситније одроне.  На дионицама, гдје се изводе радови неопходно је поштовање постављене саобраћајне сигнализације.

Због вјерских празника на државним путевима на којима се изводе радови   22, 23, 24 и 25. априла неће бити тоталних обустава саобраћаја . Радови ће се изводити уз  поштовање привремене саобраћајне сигнализације гдје су могући застоји не дужи од 15 минута.

 До 01. јуна због извођења радова на санацији клизишта на магистралном путу М-3 дионица Дебели Бријег- Мељине на Топлој, одобрава се промјена режима саобраћаја  са двосмјерног на једносмјерни.

 Информативни центар заједно са службом помоћи на путу на услузи је непрекидно 24 сата. Информације се могу добити путем телефона 19807, 020 234 999 и 063 239 987.

Интензитет саобраћаја је умјерен.

Возите полако и пажљиво, срећан пут!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here