Завршена припрема, санација клизишта након Васкршњих празника

Компанија Брив констракшн (Briv construction) почеће са интезивним радовима на санацији клизишта на Топлој након Васкршњих празника. Постављена је механизација и саобраћајна сигнализација, а саобраћај се одвија наизмјенично једном траком.

Главним пројектом санације клизишта предвиђена је изградња потпорне конструкције, дужине око 90 метара, од бушених шипова у трупу пута уз постојећи потпорни зид који је зидан од полуобрађеног камена.

Према ријечима Дејана Ђуровића из компаније Брив Констракшн урађена је припрема те ће са радовима почети након празника.

-Ради се о армирано-бетонској конструкцији, темељене на армираним бушеним шиповима и то је највећи дио посла, има око 100 шипова различитих дужина и план нам је да у неких 35 дана завршимо тај дио. Преко шипова ће ићи наглавна греда, потпорни зид који треба да прихвати сва та оптерећења, након чега се враћа у првобитно стање, информише Ђуровић.

Додаје да је у функцију стављен и дио тротоара, у циљу растерећења саобраћаја.

-У првих мјесец док се буде радила крупна механизација која ради шипове, биће заузете обје траке. То значи да ће пропуштање возила бити наизмјенично једном траком, чију ћемо регулацију обављати семафорима. Када буде гужва, посебно у сезони, гледаћемо да изађемо у сусрет, да се дио механизације помјери, да се, ако је могуће, оспособи саобраћање на обје траке, казао је Ђуровић.

Радове финансира Управа за саобраћај, а вриједност санације је 450 хиљада еура. Комплетан посао биће завршен до почетка туристичке сезоне.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here