Програм треће вечери 35. ФФХН – МФФ

На програму херцегновског филмског фестивала, вечерас ће бити приказана четири дугометражна играна филма, пет документарних, шест студентских филмова, као и два пратећа програма.

На Канли кули, у оквиру такмичарске селекције дугометражног играног филма, биће приказан филм „Мурина” Антоанете Аламат Кусијановић и „Вера сања море” Калтрине Краснићи, са почетком у 20:30, односно 22:15 часова.

У селекцији Мреже фестивала Јадранске регије – Adriatic Audience Award, на тврђави Форте Маре, од 20:30 биће приказан филм „Рози мјесец” који потписује Floor Van Der Meulen, а од 22:15 часова остварење „Întregalde” аутора Radu Munteana.

У оквиру такмичарске селекције документарног филма, која се одржава у Кући Ива Андрића, на програму за 24. август су: „Haulout” ауторског дуа Maxim Arbugaev и Evgenia Arbugaeva (Велика Британија 2022), „Аралкум” Daniela Asadi Faezija и Mile Zhluktenko (Узбекистан, Њемачка 2022), „Агрилогистика” који потписује Gerard Ortín Castellví (Велика Британија, Шпанија 2022), „Бјелко” Алмира Золетића (Босна и Херцеговина 2021) и „Ноћ” Tsai Ming-Lianga (Тајван 2021).

У такмичарској селекцији студентског филма вечерас ће у амфитеатру испред палате Буровина бити приказана остварења студената са Факултета драмских умјетности Београд: „Изгубљени дани“ Јоване Аврамовић, „Кротки“ Јована Димовског, „Полица“ Матије Лукача, „За викенд гајби ластом са аутокоманде у 15 до 5 да не бих плаћао перонску 170 динара“ аутора Данила Лазовића и филм „Миладин Ђоровић“ који потписује Новак Шипетић. Исте вечери биће приказан и филм „Луча микрокозма“ Милана Бајчетића, студента Факултета за дизајн и мултимедију Универзитета Доња Горица.

Уз пројекције филмова, на програму је Ревија награђиваних студентских филмова Факултета драмских умјетности Цетиње, која ће бити отворена у Дворани Парк у 18:00 часова, након чега ће услиједити ретроспектива „Желимир Жилник – кратки резови“, од 19:30 часова.

Репризе филмова који су претходне ноћи приказани у оквиру такмчарског програма дугометражног играног филма, публика ће моћи да погледа у Дворани Парк: „Келти” Милице Томовић од 14:00 часова, те „Страхиња Бановић” Стефана Арсенијевића од 16:00 часова.

У случају лошег времена, пројекције филмова такмичарских селекција филмског фестивала фестивала биће одржане у заказано вријеме, на алтернативним локацијама, у затвореном. Такмичарска селекција дугометражног играног филма у Дворани Парк, програм документарног у Павиљону Градске музике (Карача), а студентски филмови у Музичкој школи (Трг Мића Павловића).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here