Програм Празника мимозе освојио Новосађане 

У оквиру промоције 54. Празника мимозе у Новом Саду уприличен је састанак градоначелника Новог Сада, Милана Ђурића и предсједника Општине Херцег Нови, Стевана Катића са сарадницима, а теме су биле сарадња локалних управа, као и Дани Новог Сада на овогодишњој фешти жутог цвијета.

Два града баштине дугогодишњу сарадњу на високом нивоу, велики број Новосађана посјећује Херцег Нови током Празника, док у главном граду Војводине студира и живи велики број Новљана, казао је Катић.

– Драго ми је што су договорени Дани Новог Сада, који ће бити одржани на 54. Празнику мимозе, а што је најзначајније, по први пут потисан је споразум између Празника мимозе и Егзит фестивала, да се тај најзначајнији фестивал у Србији, представи у Херцег Новом. Један дан Егзит ће се спустити, и то ће бити Егзит Мимоза 2023. – наводи он.

Катић истиче да ће сарадња како градова, тако и Егзита и Празника мимозе потрајати.

Стеван Катић, предсједник Општине Херцег Нови

– По коментарима које сам чуо јуче у Београду и данас у Новом Саду, велики број људи ће доћи, посебно туристичких радника и оператера. За све викенде већ су букирани смјештаји и капацитети су попуњени, што ме радује и што је то показатељ да је добар рад и погодак био у претходном периоду био да се овако добар и квалитетан програм Празника мимозе направи и организује – казао је он.

Како је најавио градоначелник, Милан Ђурић, манифестација Дани Новог Сада на Празнику мимозе трајаће два дана, у оквиру којих ће бити организован једнодневни програм Егзит фестивала, концерт Звонка Богдана, као и промоција гастро понуде.

Милан Ђурић, градоначелник Новог Сада

Теме разговора са предсједником Катићем биле су будућа сарадња и промоција Херцег Новог у Новом Саду, прича он.

– Понудили смо да у културним станицама, које смо направили као Европска пријестоница културе, промовишемо Херцег Нови у наредним данима. Да представници Херцег Новог осмисле програме, те да им те просторе дамо на коришћење и промоцију. Наставићемо и даље сарадњу на пољу културе и привреде – истакао је Ђурић.

Представници Новог Сада, како наводи Ђурић, почаствовани су што ће као делегација имати прилике да се представе Новљанима и гостима 54. Празника мимозе.

Након састанка програм Празника представљен је у Туристичко-информативном центру Новог Сада.

Херцег Нови и Нови Сад су градови побратими, а недавно су представнци туристичких организација оба града потписали протокол о сарадњи. Бојана Живковић из ТО Херцег Нови подсјетила је на оснивање Празника мимозе и најавила да посјетиоце очекује богат програм.

Бојана Живковић, ТО Херцег Нови

– Прилагођен је различитим узрастима и укусима, као што традиција показује. Имамо све више посјетилаца из свијета и региона. Позивам грађане Новог Сада на Празник мимозе, да дођу и уживају у фештама, а ми ћемо се трудити да оправдавамо епитет добрих домаћина – поручила је она.

Предсједник Општине Пећинци, Синиша Ђокић присуствовао је промоцији. Истакао је да са Општином Херцег Нови имају одличну сарадњу и да је празник прелијеп догађај.

Синиша Ђокић, предсједник Општине Пећинци

– Позивам све грађане Срема, становнике Војводине и цијеле Србије да дођу у Херцег Нови, казао је Ђокић.

У Новом Саду организована је и промоција празника на отвореном, а 23. и 24. јануара биће уприличена и у Бања Луци.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here