Локални ДПС покренуо иницијативу за смјену Ивана Отовића

Клуб одборника  Европски тим за Херцег Нови  поднио је иницијативу скупштинској служби за разрјешење предсједника локалног парламента Ивана Отовића. Иницијатива је услиједила мјесец након што је Отовић са колегама из још пет црногорских општина, учествовао на сједници Одбора за дијаспору и Србе у региону Скупштине  Србије. Отовић је за РТХН казао да су он и његове колеге из ДФ-а у Београду позвали на заједништво и успостављање бољих односа у интересу свих грађана Црне Горе.

Предсједник Клуба одборника Европски тим за Херцег Нови, Владимир Косић, казао је да је изненађен што је за ту информацију сазнао из медија а да их предсједник СО није информисао на сједници која је одржана 27. децембра.

Владимир Косић, одборник ДПС и предсједник Клуба одборника Европски тим за ХН

-Морамо утврдити и шта је то дијаспора јер када говорите са позиције предсједника СО питање је да ли ви заиста јесте дијаспора. Још је теже говорити о интересима грађана Херцег Новог када говорите о интересима само једне нације. Као предсједник СО морате бити предсједник свих грађана, односно свих парламентарних партија локалног парламента. Као слободан човјек Отовић може да ради било шта и било гдје али све у складу са законом и Уставом Црне Горе али као предсједник СО мора радити у интересу грађана Херцег Новог, казао је Косић.

Остаће, како наводи, нејасно зашто Отовић није поднио извјештај о свом раду Скупштини општине Херцег Нови.

-Ово је најсвјежија ситуација али је кап која је прелила чашу. Постоји низ других разлога за иницијативу: кршење Устава, повреда пословника о раду СО ХН, непоштовање Статута Општине ХН, самовоља у доношењу одлука које су од јавног интереса, казао је Косић.

Иницијатива је предата скупштинској служби и биће, како објашњава, понуђена свим одборницима на потписивање.

-Биће занимљиво видјети да ли су лични интереси и партијске комбинаторике важније од програмских постулата и политичких принципа. Биће занимљиво и шта предсједник Општине Стеван Катић има да каже о овоме, казао је Косић.

Предсједник СО Херцег Нови Иван Отовић казао је за РТХН да му је част што је присуствовао сједници одбора за дијаспору и Србе у региону Скупштине  Србије, јер су он и његове колеге из ДФ-а у Београду позвали на заједништво и успостављање бољих односа у интересу свих народа у Црној Гори.

Иван Отовић, предсједник СО Херцег Нови

-Ова оркестрирана кампања довољно говори о њима који су је покренули. Ми ништа нисмо скривали, ја сам јавно најавио да ћу да идем на ту сједницу. Нисмо ишли у Београд да би било коме подносили извјештај. Не видим ништа спорно нити у мојим нити у ријечима мојих колега. Позвали смо на дух заједништва и успостављање бољих односа између двије државе али у интересу свих грађане Црне Горе, казао је Отовић.

Казао је да се не стиди да су представници српског народа и да су као такви изабрани и да их је већинска ЦГ препознала.

-Ово само показује да је ово дио шире кампање и онемогућавање ДФ а нарочито НСД да буде дио нове Владе Црне Горе. Ми ћемо након ових напада да будемо још јачи и нема разлога да се било коме извињавамо, рекао је Отовић и истакао да није прекршио закон нити правилник о раду СО.

-Спреман сам да се суочим аргументима са колегама из опозиције да видимо шта је то спорно у мом одалску у Београд, рекао је Отовић.

Љубав ДПС према Црној Гори, како је рекао, се види у протеклих 30 година и колико су уништили привреду у земљи и у нашем граду. Сматра да је ДФ показао да зна и да умије да покрене Црну Гору напријед.

Херцегновски парламент има 35 одборника од који је осам опозиционих одборника, клуба Европски тим за Херцег Нови (ДПС и СД). Владајућу већину са 27 одборника, чине одборници Ни лијево ни десно, правац Нови (Демократе и Нови побјеђује), Новска листа, За будућност Херцег Новог и Боке (ДФ и Радничка партија), Ура и Права Црна Гора.

3 COMMENTS

  1. „Nismo isli u Beograd da bi bilo kome podnosili izvjestaj“, pa upravo je to krucijalni dokaz o bahatosti i samovolji, a kao isao za dobro svih gradjana.daleko smo dogurali.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here