Програм поводом Дана жена у Дворани Парк

Поетско-музички матине „Једна љубавна прича: Милица и Иво“ поклон града за Дан жена, биће уприличен у Дворани Парк 8. марта у 11 сати.

Прича је посвећена љубави Милице Бабић и Ива Андрића, њиховим најсрећнијим годинама које су проживјели баш у Херцег Новом, а заснована је на Андрићевим дјелима „Јелена жена које нема“, „Знакови поред пута“, на записима о Херцег Новом и писмима која је слао Милици, жени коју је чекао скоро тридесет година, најавила је ауторка текста Витка Вујновић.

-Свих тих 30 година дружио се са њеним супругом Ненадом Јовановићем. Били су у сјајним односима, Андрић је предложио Јовановића за аташеа у Берлину пред почетак 2. Свјетског рата. Коначно су се дочекали када је Јовановић нажалост преминуо, годину касније су склопили брак и слијееди долазак у Херцег Нови, њихов мали рај на земљи како су говорили, казала је Вујновић.

Сценски програм у извођењу глумаца Херцегновског позоришта, Дејана Ђоновића и Лидије Петроне, биће пропраћем музичким наступом професорке хармонике Босиљке Кулишић, и професора гитаре Николаса Морете.

-Одабране су нумере које је Андрић волио и нешто из класичне музике, један фини валцер. Такође, одабрана је дивна композиција коју је радила управо Кулишић. Надам се да ће бити интересантно нашим дамама и свима који су заинтересовани да чују причу на мало другачији начин, рекла је Вујновић.

Покровитељ програма је Општина Херцег Нови, продуцент ЈУК Херцег фест, а улаз је слободан.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here