Проф. др Дарко Танасковић о новим политичким подјелама у свијету у емисији „У четири ока“

Подјела на љевицу и десницу је одавно превазиђена а данашња љевица има много више елемената тоталитарне деснице него што има тзв.  десница. Ипак у свијету је актуелна је другачија  типологија  политичких снага, прије свега у западној хемисфери, сматра проф. Др Дарко Танасковић, орјенталиста и диполомата. 

У емисији „У четири ока“ уреднице Нине Алорић проф. Танасковић је казао да данас имамо поларизацију на једну либераалистичко глобалистичку снагу која жели да доминира свијетом и ту доминацију жели да наметне и тоталитарним средствима „без обзира што се куне у демократију“. С друге стране, каже проф. Танасковић, имамо једну разумно конзервативну, традиционалистичку и идентитетску линију у политици.

Побједом Ђорђе Мелони у Италији су забринути они који на све начине желе да наметну модел либералистичко глобалистичке владавине као једини који је исправан. Побједа Мелони је, каже он, право освјежење, јер  послије избора у Шведској, па у Француској гдје Макрон није добио већину у парламенту, са једном константом политике Виктора Орбана у Мађарској, имамо  постепено освјешћивање људи који не желе да буду манипулабивни, да изгубе идентитет и да буду робови овог поретка.

Професор Танасковић сматра и да је изјава Мелони да је против проширења ЕУ рационална и да Италија као што није ни до сада, неће правити проблеме уколико се створе услови за проширење на државе западног Балкана. Тврди да је Европа у проблему и да је постала периферија свијета.

Интервју са проф. Др Дарком Танасковићем погледајте на линку:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here