Признање једног од најбољих градова донијело Херцег Новом невјероватну медијску пажњу

Вијест да је међу десет најбољих приморских градова на свијету, винула је Херцег Нови претходних дана у сам врх медијске пажње како на локалном и државном нивоу, тако и у земљама региона и шире, саопштено је из локалне управе.

Више десетина објава пласирано је кроз различите врсте медија, са читалачком публиком која се броји у стотинама хиљада, а само неки од њих су Тањуг, Радио Телевизија Црне Горе и Радио Телевизија Србије, Политика, Вечерње новости, Нова РС, Б92, еКапија БиХ, требињски портали…

Основни адути Херцег Новог за оцјену 7,8 од 10 били су квалитет културних атракција, број мјеста на Унесковој листи свјетске баштине, популарност на Гуглу и друштвеним мрежама.

– Бити упоређен са 117 свјетских градова и освојити високо шесто мјесто представља привилегију за Херцег Нови, потврду да његове природне, друштвене и културне потенцијале препознају и цијене у свијету, али и снажан подстицај за даљи развој. Ка томе Херцег Нови тежи јер га очекују нове инвестиције, инфраструктурни пројекти који ће допринијети бољој и квалитетнијој понуди. Сигурни смо и да ће овакво признање бити позивница будућим туристима да открију шта је то што Херцег Нови чини достојним да буде сврстан међу најбоље на свијету – истакао је предсједник Општине Херцег Нови Стеван Катић.

Популарност и карактеристике нашег града, које често заборавимо у добронамјерној критици, утичу не само на туристичке операторе, новинаре и медије, већ и на многе познате личности из свијета музике, културе и спорта, да посјете Херцег Нови и Црну Гору, доживе јединствене утиске и надамо се – пронесу их даље по свијету.

Зато не чуди што је врло често град домаћин најбољем тенисеру свих времена, Новаку Ђоковићу, који је боравио и на Жабљаку и Дурмитору, али и присуствовао концерту Влада Георгиева на Канли кули.

Чарима наше ривијере и цијеле Боке посебно је одушевљена једна од највећих легенди америчке кошарке, Меџик Џонсон. Џонсон је на друштвеној мрежи Тwиттер подијелио своје утиске о заливу, Црној Гори, гостопримству, ријечима “… Црна Гора је спектакуларна! Први пут смо у земљи и лијепо је и луксузно” и у прилог својој изјави поставио неколико снимака насталих у обиласку Бококоторског залива.

Подсјећамо, Херцег Нови је на листи десет најбољих приморских градова иза Рејкјавика, Брижа, Напуља, Монака и Сплита, док су од седмог до десетог мјеста Амстердам, Кејптаун, Даблин и Гибралтар. Истраживање је обавила компанија за крстарење „Fred. Olsen Cruise Lines”, а објавио портал Time out.

4 COMMENTS

  1. Prvo treba ocistiti smece kojeg svuda ima I ocistiti I oprati setnicu barem jednom godisnje jer je uzasno prljavo. Poslije toga zaobilaznicu koja ce rasteretiti grad od silnih kolona auto koje turiste izludjuju. E tada je moguce da se Herceg novi popne na bolje mjesto na ljestvici.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here