Привремене санације јавне расвјете, након сезоне трајно рјешавање ових проблема

Запослени у сектору јавне расвјете у предузећу Комунално-стамбено интезивно су у протеклом периоду рјешавали кварове на Шеталишту, ривијери као и у залеђу.

Санације су, како објашњава Милош Петровић из овог сектора, привременог карактера, односно док не прође љетња сезона, након чега ће приступити рјешавању ових проблема на адекватан начин.

– Санирали смо расвјету на ривијери и Шеталишту. У сарадњи са МЗ Баошићи монтирали смо девет нових стубова на доњем путу. Успјели смо да санирамо цијелу дионицу, тако да комплетна расвјета у Баошићу сада функционише – објашњава он.

Петровић информише да је отклоњен квар у Бијелој, а освјетљен је и Дом културе у МЗ Пријевор Малта.

– У МЗ Бијела смо на дионици од потока Пијавица до хотела Делфин био је велики подземни квар. Да не би штемали и копали у току туритиче сезоне, привремено смо то преспојили ваздушном линијом да би расвјета била у функцији. Такође смо по захтјеву МЗ Пријевор Малта освјетлили Дом културе, монтиравши четири лед лампе, чиме смо побољшали освјетљење код Дома и појачали јавну расвјету – наводи он.

Освјетљење дијела Шеталишта хотела Плажа, у сарадњи са Општином Херцег Нови, преспојено је привремено на јавну расвјету. Петровић наводи да постоје локације на којима недостају стубови, али тај проблем је у ингеренцији Морског добра.

Расвјета је санирана и у залеђу, односно на Мокринама, Каменом, у Лазаревићима и на Врбању.

– То рјешавамо по пријавама преко Система 48, грађана и Мјесних заједница. Стижемо све кварове да поправимо, замјенимо сијалице и гледамо да одржавамо јавну расвјету у што бољем могућем стању – казао је Петровић.

Јавна расјвета на Луштици је у добром стању, дешава се повремено да нека сијалица не ради, али у свим селима је у функцији.

ФОТО: Комунално-стамбено ДОО

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here