Приморје 1945 наставља борбу за врх табеле: Побједа императив против КК Јединство 1950

Након побједе над екипом Ловћенa у 19. колу 1. А МЦКЛ, плаво-жути вечерас дочекују екипу КК Јединство 1950, а меч почиње у 18 сати у Спортском центру Игало. Побједа на Цетињу, прва још од 2012. године, добра је увертира за вечерашњу утакмицу, али и интензивну завршницу кошаркашке сезоне.

Према ријечима шефа стручног штаба градског клуба из Херцег Новог, Данила Павићевића, екипа КК Јединство 1950 се тренутно бори да избјегне одлазак у другу лигу, а у питању је клуб са дугом традицијом, те вечерашња утакмица сигурно неће бити лака за освојити бодове.

– Пробаћемо да одиграмо агресивно, да претрчимо екипу Јединства, наметнемо ритам који они неће моћи да „испрате” са краћом ротацијом. Трудићемо се да будемо свих 40 минута агресивни и надамо се да ће нам то донијети добар резултат – нагласио је тренер Павићевић.

Након побједе на Цетињу, које се сматра традиционално тешким гостовањем, плаво-жути момци пуни су самопоуздања и спремни да покажу зашто је екипи мјесто при врху табеле, истиче капитен Приморја Слободан Миљанић.

– И у првом дијелу сезоне имали смо период са интензивним распоредом гдје смо играли на сваких три-четири дана, показали смо да можемо да играмо добро у континуитету. Залагање играча и стручног штаба је на заиста високом нивоу и надам се да ћемо као и у првом дијелу сезоне показати зашто припадамо врху црногорске кошарке – казао је Миљанић и додао да ће екипа вечерас тежити да, уз много трчања, наметне свој темпо и ритам игре који екипа Јединства неће моћи да прати.

Из херцегновског прволигаша позивају све поклонике кошарке и љубитеље клуба да вечерас у што већем броју дођу и подрже екипу.

– Да сви заједно забиљежимо још једну побједу која ће нас приближити остварењу циља, тј. високом пласману у 1. А МЦКЛ и игрању регионалне лиге 2025. године. Херцег Нови би на овај начин по први пут имао представника у АБА лиги – по рангу, најквалитнијем такмичењу у којем учествује један клуб колективног спорта из Херцег Новог – поручили су из КК Приморје 1945.

У досадашњем дијелу сезоне Приморје има скор од 13 побједа и четири пораза, док су Бјелопољци остварили пет побједа и уписали 11 пораза.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here