Почињу пријаве за упис на факултете

Фото: Универзитет Црне Горе Фб

Пријаве на конкурс за упис на Универзитет Црне Горе се подносе се сутра 28. и 29. јуна до 16 часова. Конкурсом је предвиђено 3.186 мјеста.

Пријаве се подносе путем платформе upisi.edu.me,у складу са програмом Министарства просвјете, науке и иновација. Уколико пријаву није могуће поднијети електронским путем, кандидати подносе пријаву непосредно, преко студентске службе организационе јединице.

Тестови из два предмета од значаја за наставак образовања за кандидате који нијесу имали екстерни матурски односно стручни испит полажу се1. јула. Распоред термина полагања предмета биће истакнути на интернет страницама организационих јединица.

Пријемни испити за факултете и академије који их организују, а који су додатни услови за упис, полажу се од 2. до 3. јула према распореду који ће бити истакнути на интернет страницама организационих јединица.

Пријемни испити се организују за упис на студијске програме: Медицина, Стоматологија, Архитектура, Психологија, Физичка култура и здрави стилови живота, као и на стручно-умјетничке студијске програме.

Упис кандидата и издавање увјерења обавиће се закључно са 6. јулом, према распореду организационих јединица.

Подсјећамо да је унапријеђен и поступак електронског потписивања уговора о студирању на Универзитету Црне Горе као посљедњег корака електронског уписа на Универзитет Црне Горе. Услуга електронског потписивања Уговора о студирању развијена је прошле године у оквиру пројекта „Е-услуге као одговор на ковид-19“, који финансира Европска унија, а спроводи УНДП у партнерству са Министарством просвјете и Министарством јавне управе. Циљ пројекта је подстицање младих на коришћење дигиталних сервиса у интеракцији са институцијама, без чекања у редовима и прикупљања докумената.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here