Препуна Дворана Парк на манифестацији „Пјесмом до звијезда“

Након двије године паузе због пандемије, манифестација „Пјесмом до звијезда“, поново је испунила гледалиште Дворане Парк. Малишани су дошли да испрате богат програм, који су припремили њихови вршњаци из новских вртића и основних школа, као и чланови КСЦ „Диано“, КУД „Игало“, Културне мрежа Бијела, Дјечијег хора „Цвркутићи“, али и дјеца и млади са инвалидитетом.

Према ријечима предсједнице НВО Зрак сунца Љиљане Крстић, „Пјесмом до звијезда“ традиционално је посјећена манифестација са великим бројем учесника.

– Под утисцима сам и емоцијама, све тачке су биле прелијепе, дјеца су била феноменална. Мислим да у нашем друштву нешто не штима, кад погледамо колико су дјеца талентована, како све раде с љубављу, од вртића, основних школа па све до културно умјетничких друштава, чини ми се да одрасли свијет прави велику грешку. Милим да ту нешто није у реду, нешто не ваља – сматра она.

Љиљана Крстић, НВО Зрак сунца

На сцени се могло видјети колико су труда, енергије и љубави у наступе уложили сви ученисци, што је лако будило емоције у гледалишту. Крстић прича да се у таквој атмосфери човјек препороди и осјети нестварно.

– Ми одрасли имамо само проблеме, али кад смо са дјецом, заборавимо на све. Вољела бих да се вратим у дјетињство са њима, да се заједно играмо. Увијек кажем, када је човјеку тешко, треба да изађе и гађа мјесец. Ако промаши, није важно, остаће управо међу звијездама – поручила је она.

Емоције и одушевљење након наступа није крио Марко Зорнија, који је наступио са Културном мрежом Бијела, а открива за РТХН да тек понекад има трему пред наступе. Они су одиграли „Игре из Црне Горе“.

Марко Зорнија, Културна мрежа Бијела

– Одушевљен сам наступом. Ово је до сада најбољи наступ. Презадовољан сам програмом, допало ми се кад играм поскочицу, мало сам имао треме и тада, али волим аплаузе које добијам – казао је он.

Манифестацију „Пјесмом до звијезда“ организовали су НВО Зрак сунца и ЈУК Херцег фест.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here