Премијера филма „Живи и здрави“ Ивана Мариновића 30. јануара

Претпремијера филма “Живи и здрави“ заказана је за 30. јануар у Херцег Новом, званичну биоскопску дистрибуцију у Црној Гори филм почиње премијером у Подгорици 31. јануара, док је београдска премијера заказана за 6. фебруар. Филм је претходно свјетску премијеру имао у Главном такмичарском програму међународног Филмског фестивала “Black Nights” у Талину.

Живописна црногорска комедија стиже у биоскопе у првој недјељи фебруара, а тим поводом објављен је први трејлер филма.

Вјенчање, традиција, сукоб новог и старог, али и прелијепи амбијент Херцег Новог и приморја Црне Горе, оквир су овој дирљивој и експлозивној комедији у којој улоге тумаче познати глумци и глумице из Црне Горе и региона – Тихана Лазовић, Горан Славић, Момо Пићурић, Мирјана Јоковић, Горан Богдан, Драгана Дабовић, Сњежана Синовчић Шишков, Дејан Ђоновић, Милош Пејовић, Сејдо Алијај и други.

Комедија прати млади пар прије и током свадбе. Динамичан и компликован однос младе, која напрасно одустаје од удаје и младожење који је на инсистирање оца приморан на овај чин, вјенчање претварају у фарсу са низом неочекиваних обрта. Узбудљива ситуација зачињена је пићем и динамитом, баш како традиција и обичаји налажу.

Режију и сценарио потписује Иван Мариновић који је публици познат по дебитантском остварењу “Игла испод прага“, филму који је 2016. године био црногорски кандидат за награду Оскар и који је обишао више од 50 међународних филмских фестивала,“Живи и здрави“ је копродукција шест држава – партнери су Адриатиц Wестерн из Црне Горе, Сенсе Продуцтион из Србије, Аналог Висион из Чешке, Кинорама из Хрватске, Круг Филм из Сјеверне Македоније и Спок Филм из Словеније.

Филм су подржали Филмски Центар Црне Горе, копродуцент је Радио Телевизија Црне Горе, генерални спонзор је, Портонови рисорт, а суфинансијери су и Општина Херцег Нови, Туристичка организација Херцег Нови, Филмски центар Србије, Чешки филмски фонд, Хрватски аудиовизуелни центар, Филмска агенција Северне Македоније, Словенски филмски центар, Eurimages, Креативна Европа МЕДИА и See Cinema Network.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here