Премиер ватерполо лига: „Јадран“ на турниру у Београду

Од данас  до недеље у Београду и Загребу се игра други турнир „Премиер“ регионалне лиге у ватерполу.

Црногорски клубови „Јадран“ и „Приморац“ играју у Београду. Екипу са Шквера  очекују три утакмице. Прва је вечерас у 19:30 са „Црвеном Звездом“ , сутра играју против „Партизана“ , а у недељу против „Радничког“ (Крагујевац).

 За некомплетну младу екипу  са Шквера овај турнир је велики изазов, казао је за РТХН тренер Петар Радановић.

 -Први противник   је Црвена Звезда  са бившим „Јадранашем“ Гаврилом Суботићем. У српском првенству је „Црвена звезда“ је прије двије седмице  одиграла нерјешено с а „Радничким“ (9:9), али је исто тако прије мјесец дана доста убједљиво  изгубила од „Партизана“ (6:10) који су пуно бољи него што резузтати показују. Посебно тежак сусрет за „Јадран“ биће у последњем трећем колу у недељу (11:30 )  крагујевачким „Радничким“, у којем игра Алекса Укропина и који  је учесник Лиге шампиона. Ријеч је о одличној екипи  која није  најбоље  отворила евро-сезону. Ремизирали су на свом базену са „Вуљагменијем“, прокоцкавши вођство 5:1 у полувремену. Но, у Првенству Србије које је врло квалитетно, тренутно су водећи са 16 бодова. На клупи им је и нови селектор Србије  Урош Стевановић. У сваком случају пред нама је велики изазов. Минулих дана ова млада екипа радила је добро. Имамо доста повријеђених играча, али се надам да ће се ситуација стабилизовати и тражићемо шансу у сваком сусрету,поручио је Радановић.

Утакмицу „Јадран“ – „Раднички“ љубитељи ватерпола могу пратити на „Спорт Арени 2“.

Учесници турнира у Београду:  „Јадран“ Херцег Нови, „Приморац“ Котор, „Југ“ Дубровник,“Партизан“ Београд, „ Раднички“ Крагујевац и домаћин „Црвена звезда“.

Учесници турнира у Загребу: домаћин – „Младост“, „Јадран“ Сплит, „Соларис“ Шибеник, „Морнар“ Сплит,“ Шабац“ и „Нови Београд“.

Пласман након првог  турнира (2 утакмице): „Нови Београд“, „ Југ“, „ Јадран“ Сплит  и „Раднички“ по  6, „Црвена звезд“.“ Јадран“ Херцег Нови, „Морнар“ Сплит и „Младост“ Загреб по 3, „Соларис“ Шибеник,“ Партизан“ Београд, „ Шаба“ и „Приморац“ Котор без бодова.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here