Радионице за најмлађе и представљање „Вртешке чуда“ у Градској библиотеци и читаоници

У Градској библиотеци и читаоници Херцег Нови настављају програме суботом намијењене најмлађима.

Сутра (26. новембра) су осмислили ње интерактивну радионицу насловљену „Дјетињство је најљепша вртешка чуда“, у термину од 10:00 сати за дјецу од 5 до 8 година, а од 11:00 сати за узраст од 8 до 12 година.

-Овај програм је замишљен тако да дјеци кроз игру (вјежбе за тренирање мозга), забаву (загонетке, питалице), разговоре о књижевности и говорење поезије додатно открије карактеристике свијета књижевности, подстакне љубав према читању, писању и сањарењу.

Представљање књиге „Вртешка чуда“ коју су написали писци за дјецу Милица и Горан Радојичић је подлога која ће дјеци омогућити да сазнају нешто више о чудесној земљи ГорМил и митском четворбићу КсеПа СоЛу.

-Књига је објављена и у аудио-формату, као и на Брајевом писму, како би се пружиле једнаке шансе за читање поезије и онима који имају потешкоћа, или су особе са инвалидитетом. Биће представљен и часопис „Осмијех“, чији је Горан Радојичић главни и одговорни уредник, као и рад Удружења црногорских писаца за дјецу и младе.

Обје радионице биће прилагођене предвиђеном узрасту дјеце која ће бити у прилици да користе своје знање енглеског језика, да представе своје стваралаштво и интересовања, као и да науче, обнове и утврде како паметно и корисно користити интернет, поручују из Градске библиотеке.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here