Преко 45 хиљада возила прошло је магистралом у суботу

Протеклог викенда на магистрали кроз Херцег Нови забољежен је рекордан број возила, што је узроковало и километарске колоне од Каменара до граничног прелаза, као и застоје.

Према ријечима командира станице полиције Центра безбједности Херцег Нови Љубише Ровчанина, овако велики број возила није уобичајен за овај дио љетње сезоне.

Уз бројна возила, како наводи Ровчанин, на успорен саобраћај у таквим ситуацијама утиче велики број пјешачких прелаза, укључења и искључења са магистрале, али и локални аутобус, за који на појединим мјестима нема нише за искључење.

Командир станице полиције Центра безбједности Херцег Нови Љубиша Ровчанин

– У суботу, 20. августа, магистралним путем од Каменара до Дебелог бријега и обратно, транзитирало је укупно око 45 хиљада возила, међу њима неких 250 аутобуса. Ако том броју додамо сва возила локалног становништва и туриста, који су у том моменту боравили на нашем подручју, јасно је представити слику колико су заправо гужве биле велике – информише он.

Саобраћај је био јако смирен, објашњава Ровчанин, а у одређеним моментима долазило је и до застоја и лакших саобраћајних незгода, а тада су реаговале екипе припадника саобраћајне полиције.

– У данима викенда на путевима у зони наше одговорности регистровали смо укупно 10 саобраћајних незогда. На срећу, у осам причињена је само материјална штета, док је у двије било и лакше повријеђених лица, један мотоциклиста и два пјешака – навео је Ровчанин.

Из Центра безбједности Херцег Нови апелују на све учениске у саобраћају, посебно у овим ванредним околностима, да поштовањем саобраћајних прописа допринесу нормалнизацији саобраћаја, посебно да не остављају возила на аутобуским стајалиштима.

2 COMMENTS

  1. Gospodine Rovcanin ,
    U petak i subotu ste mogli napuniti budzet od nesavijensih vozaca ! Kao sto znate u Kumboru i Djenovicima je jednosmjerna ulica , Kroz Kumbor je taj dan u suprotnom smjeru proslo preko 200 automobila , i to bahatih vozaca koji kao da su osvojili put iako idu suprotnim smjerom. Ni jednom nije prosla patrola policije , a dobro znate da je zbog takvih bahatih vozaca i jedan momak zivot izgubio na setalistu u Kumboru.

  2. Organizacija vam je katastrofa, na rivjeri se jednosmjerna ne postuje ni sekunde , kad patrola i naidje ne sankcionise prekrsioce nego ih samo pozdravljaju !
    A zbog takvih “vozaca“ i omladina gine

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here